dupiate forum

Piłka Nożna - Kadra Polski na MŚ

Tonio - Pon Maj 15, 2006 20:42
Temat postu: Kadra Polski na MŚ
Kadra reprezentacji Polski:

bramkarze - Artur Boruc (Celtic Glasgow), Tomasz Kuszczak (West Bromwich Albion), ?ukasz Fabiański (Legia Warszawa);

obrońcy - Jacek Bąk (Al-Rayyan), Marcin Baszczyński (Wisła Kraków), Michał Żewłakow (Anderlecht Bruksela), Mariusz Jop (FK Moskwa), Seweryn Gancarczyk (Metallist Charków), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Dariusz Dudka (Wisła Kraków);

pomocnicy - Euzebiusz Smolarek (Borussia Dortmund), Kamil Kosowski (FC Southampton), Jacek Krzynówek (Bayer Leverkusen), Sebastian Mila (Austria Wiedeń), Mirosław Szymkowiak (Trabzonspor), Radosław Sobolewski (Wisła Kraków), Arkadiusz Radomski (Austria Wiedeń), Piotr Giza (Cracovia Kraków), Damian Gorawski (FK Moskwa);

napastnicy - Maciej Żurawski (Celtic Glasgow), Grzegorz Rasiak (FC Southampton), Ireneusz Jeleń (Wisła Płock), Paweł Brożek (Wisła Kraków).

Tonio - Pon Maj 15, 2006 20:44

Mam nadzieje ze Janas wie co robi bo to ze Dudka zostawil to rozumiem bo nie gra ale po co Rasialdo?? Saganowski jest w wyzszej formie...
hunrid - Pon Maj 15, 2006 21:09

Tonio, zamilknij !! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Jaki to jest pacan nienawidze go przeciez bez dudka i frankowskiego ktorzy byli jednymi z filarow tej druzyny to to sie wszytsko posypie jak domek z kart :mad: jaki głupek kto to jest wogole Piotr Giza Tomasz Kuszczak :( To jest żałosne
Tonio - Pon Maj 15, 2006 21:11

Tomasz Kuszczak wschodzaca gwazda premiership wlasnie zostal znagrodzony za najlepsza interwencje w sezonie o niebo lepszy niz Dudek(ktory nie gra) a Giza hmm z Cracovii taki koles, zamiast niego wzialby Surme albo Burharta

A co do Franka to on zapomnial jak sie bramki strzela

Piotrulek - Pon Maj 15, 2006 21:15

Tonio napisał/a:
Giza hmm z Cracovii taki koles, zamiast niego wzialby Surme albo Burharta

a dlaczego wsrod bramkarzy nie ma pączka,a wśrod napastniow kobiego :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: to bedą smutne mistrzostwa,a Jans będzie musial po nich raczej odejść...

Tonio - Pon Maj 15, 2006 21:18

Piotrulek, wydaje Ci sie, wzil raczej uniwersalnych ludzi, mysle ze ewentualnie moga wyjsc z grupy ale nic wiecej... odwazne powolanie z trzema sentymentami typu Radomski Rasiak i Mila
Piotrulek - Pon Maj 15, 2006 21:19

Bardzo bym się cieszył gdyby wyszli z grupy,naprawdę...
jasiu101 - Pon Maj 15, 2006 22:24

nie no Janas zaszokowal mnie , bardzo pozytywnie ze skladem na mś :D
hunrid napisał/a:
przeciez bez dudka
da sie grac nie mamy jednego bramkarza tylko kilku Kuszczak , Fabianski , Kowalewski , Boruc do tego bym dał Malarza :]
A pozatym Fabianki przez to moze wiecej kasy przyniesc Legii za przejscie do Manu ;) a Janas prowdzil kiedys legie

no tylko 3 zawodnikow bym zmienil Rasiaka na Frankowskiego

Radomskiego na Surme
i Mile na Burhardta ale to decyzja selekcjonera :)
mozna o niej mowic , ale jej juz sie nie zmienni

Tonio - Pon Maj 15, 2006 22:35

jasiu101, Zgadzam sie z Toba :P i Twoimi zmianami chociaz moim zdaniem lepszy bylby Saganowski zamiast Rasialdo :P
p4cz3k - Pon Maj 15, 2006 23:35

Tonio napisał/a:
moga wyjsc z grupy ale nic wiecej.

bede sie cieszyl jak wygramy jakis mecz :]

z niemcami nie wygramy...czuje to w moczu :]

z ekwadorem ... hehe ... niby wygralismy z tymi panami...ale oni podczas tego meczu chyba po raz pierwszy deszcz i bloto widzieli ... z tego co pamietam...to ekwador wygral z brazylia...i to w ciekawym stylu...

kostaryki rowniez nie nalezy lekcewazyc...

co do saganowskiego to faktycznie dziwie sie ze go nie powolal...chlopakowi dobrze idzie...nie spodzewalem sie ze on jeszcze kiedykolwiek wejdzie na boisko (po tym jak w ?KS'ie nabawil sie dosc upierdliwej kontuzji...kilka ladnych lat temu ) ale widac ze chlop wytrwaly...

co do dudka...on juz sukcesy i szczyt kariery ma za soba...czas pomalu na emeryture...teraz przydala by mu sie jakas bogata arabska liga...na zakonczenie :] boruc lepiej sie spisuje (moja prywatna opinia :] )

a "franek lowca bramek" po co brac na mistrzostwa spiacego niedzwiedzia ?

---

hehe pamietam jeszcze czasy jak ciagle brali juskowiaka, swierczewskiego, iwana i tez wszyscy sie zastanawiali po co ? :]

---

a co do najazdow na rasiaka...moze uda mu sie zablysnac...przyznam szczerze...ze po tych wszystkich najazdach na niego...mogl by sie odwdzieczyc kilkoma ladnymi bramkami ... aby zamknac paru osoba buzie :] on wcale nie jest taki zly...tylko ze styl gry polskiej reprezentacji nei do konca pasuje do jego stylu gry .... albo inaczej ... jego styl nie pasuje do reprezentacji ;]

trunks - Pon Maj 15, 2006 23:43

Tonio napisał/a:
ale po co Rasialdo??

strzelil 2 bramki wyspą owczym...łapie forme :]

hunrid napisał/a:
bez dudka i frankowskiego ktorzy byli jednymi z filarow tej druzyny to to sie wszytsko posypie jak domek z kart

bzdura, przeciez tamci dwaj bramkarze są też bardzo dobrzy (trzeci to raczej po nauke jedzie), a Dudek ostatnio jak wiadomo nie gra, wiec po co ryzykować. Franek tez cos bez formy...chyba sie wypalił.

Wg mnie dobry pomysł, że Janas postawił na "młodych wilczków". Trzymam kciuki ;)

Tonio - Pon Maj 15, 2006 23:45

p4cz3k napisał/a:
co do saganowskiego to faktycznie dziwie sie ze go nie powolal...chlopakowi dobrze idzie...nie spodzewalem sie ze on jeszcze kiedykolwiek wejdzie na boisko (po tym jak w ?KS'ie nabawil sie dosc upierdliwej kontuzji...kilka ladnych lat temu ) ale widac ze chlop wytrwaly...

Kontuzje zlapal ... ale nie w ?KS tylko na szosie jak rozwalil sie na motorze... ale faktycznie byl pilkarzem LKS ktorego lubial Piechniczek powolywac, gral nawet ogon w pamietnym meczu Anglia - Polska na Wembley w 96' 2-1 i cudowna bramka Citki :]

p4cz3k - Pon Maj 15, 2006 23:48

no fakt, nie dopisalem ze bylo to za czasow jego gry w lksie ...

no ale wiadomo o co mi chodzi ... kurcze...o czas ... a nei do konca o miejsce :p

---

btw od tego czasu zawodnicy zazwyczaj w umowie maja klauzule ze nie moga bawic sie motorami :=]

Tonio - Pon Maj 15, 2006 23:48

trunks napisał/a:
Tonio napisał/a:
ale po co Rasialdo??

strzelil 2 bramki wyspą owczym...łapie forme :]

hmm niezle stwierdzenie, mam nadzieje ze sie myle ale jedna jaskolka wiosny nie czyni... fajnie by bylo jakby udowodnil, ze nie maja racji CI ktorzy go krytykuja (zreszta ja tez) ale ogolnie to sie nie zdziwie jak niczego nie pokaze :]

p4cz3k - Pon Maj 15, 2006 23:52

kurcze...mam idealna grupe dla polakow :

1. Polska
2. Trynidad i Tobago
3. Wybrzeże Kości Sł.
4. Togo

moze wowczas mielibysmy szanse :P

Olaa - Pon Maj 15, 2006 23:52

no coz kadra juz jest- mozna by kilku zminic a dudek faktycznie juz nie ten co kiedys wiec bramkarze sa ok ;] no i chyba mimo wszystko Frankowski by sie przydal jednak
Piotrulek - Wto Maj 16, 2006 06:58

p4cz3k napisał/a:
co do dudka...on juz sukcesy i szczyt kariery ma za soba...czas pomalu na emeryture...teraz przydala by mu sie jakas bogata arabska liga...na zakonczenie

on już od jakiegoś czasu pracuje na swoją emeryturę grając w reklamach telewizyjnych,a to są naprawdę dobre pieniądze...facet dba o swoją przyszlość...

Krzysio - Wto Maj 16, 2006 06:59

a czemu mnie nie powolal janas ? :P ja tak bardzo chcialem jechac :rozpacz:

w ogole nie rozumiem co robi w tej druzynie mila, jelen i brozek :zdziwko:
janas chyba budowal ta karde w oparciu o to kto mu lepiej loda zorbil, kazdy wie ze rasio robi to najlepiej wiec on mial juz dawno zaklepane miejsce, ale zeby jelen byl dobrym lodziarzem ? przeciez on ponoc umie tylko tapetowac :|
a tak na marginesie to brozek moze jest mlody i zdolny, ale tez jest wielka kaleka, jak ja widze jego stytucje sam na sam to mi sie plakac chce, takie okazje to nawet ja bym wykorzystal :/

hunrid - Wto Maj 16, 2006 07:35

Ej trunks, wiesz te same słowa usłyszałem w serwisie sportowym po panoramie na 2 :P A co do ttych 2 bramek tego Rasiaka :zdegustowany: to wyspy owcze dla polskiej reprezentacji to tak jak dla nas 5 klasa podt wiec nie trudno strzelic im bramkę wiec nie mówcie że wraca do formy bo nigdy do niej nie wróci przecież on sie porusza jak słoń na boisku a franek chociaz szybko biega :wsciekly: a pamietacie bramke franka z anglia tą z woleja?? No comment :evil:
jasiu101 - Wto Maj 16, 2006 08:00

hunrid napisał/a:
a pamietacie bramke franka z anglia tą z woleja?? No comment :evil:
ja pamietam .... no ale on od 1400 minut nie strzelil bramkie jak nie dluzej , mial tez 20 minut z wyspami mial 2 sytuacje i zadnej nie wykorzystal ... a Rasiak wszedl i pierwszy strzal Rasiaka i laduje w bramce ...
Coyote - Wto Maj 16, 2006 08:31

Mam jedno pytanie...
JANEK :!: Coś Ty pił tego wieczoru...

jasiu101 - Wto Maj 16, 2006 08:59

jedno piwo :P a co ?? :P
Coyote - Wto Maj 16, 2006 09:05

Bo wydawało mi się, że musiałes miec niezla kape wystawiajac taki sklad na mundial...
p4cz3k - Wto Maj 16, 2006 09:10

hmmm dajmy reprezentacji polski we wladanie ludu...moze wygramy ;=]

albo wybor pilkarzy w drodze referendum :P

MajkeL - Wto Maj 16, 2006 10:26

no no "Janosik" zaskoczył......
hunrid - Wto Maj 16, 2006 14:00

Nie wiem czy to mozna nazwać zaskoczeniem...chyba raczej heroicznym wyczynem pana janasa. Wogóle nie wiem czemu Engela wywalili był dobrym trenerem napewno lepszym od janasa a to że Engelowi sie raz nie powiodło to odrazu OUT :/
Tonio - Wto Maj 16, 2006 14:47

hunrid, A ty co piles?? Engel lepszy od Janasa?? niby gdzie?? No w sumie FootBall na TAK :P ale Engel na NIE, ja uwazam Janasa za dobrego trenera, wczesniej swietnego obronce, tego drugiego zdania nie zmienie a co do jego wartosci trenerskich to zweryfikuje boisko :]
trunks - Wto Maj 16, 2006 14:49

hunrid napisał/a:
Ej trunks, wiesz te same słowa usłyszałem w serwisie sportowym po panoramie na 2

bo to prawda ;)

Krzysio - Wto Maj 16, 2006 16:23

dzis slyszalem ze janas nie chce popelnic bledu engela i nie zabiera na mundial za zaslugi tylko za forme, tylko kurka wodna, mila, rasiak i lewandowski nie maja ani zaslug dla reprezentacji ani zadnej formy :]
hunrid - Wto Maj 16, 2006 16:29

Tak jest Bzyki, popieram !! Wiesz Rasiaka wziął aby ktoś mu... ten kawałek pominę zważywszy na niepełnoletność niektórych członków. Mile wziął z zasady że garbate smerfy maja pierwszeństwo a lewandowski ma wyjarane policzki więc ofiary pożarów są pod szczególna ochroną!!
jasiu101 - Wto Maj 16, 2006 18:54

Gdzies czytalem ze Lato tez byl najezdzany <jak rasiak> iii skonczylo sie ze mial 7goli jak sie nie myle :P a tak po zatym Saganowski za rasiaka :P
Tonio - Wto Maj 16, 2006 22:36

Greg Człapacz Rasialdo Drewnownodze -> Rasiak czyli prawie jak Lu?­s Naz??rio de Lima -> Ronaldo :P Wiedzieliscie ze mamy brazylijczyka w skladzie :P
Tonio - Pon Maj 22, 2006 21:21

Mała zmiana w skladzie, Gorawski odpadł z powodu zlych wyników badan kardiologicznych, w zamian za niego pojawil sie Bartosz Bosacki z Lecha Poznan... Troszke niezrozumiale, za skrzydlowego....obronca(w dodatku bardzo przecietny)
Dorothea - Pon Maj 22, 2006 21:24

Oj nic nie rozumiem :zdziwko: , juz gdzies o tym pisałam i zdawało mi sie,,ze własnie w tym temacie, a jak widac nic tu nie ma :niepewny:
kobi - Sro Maj 24, 2006 11:19

Tonio napisał/a:
Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck)

?omatko :przestraszony: No to już jakbyśmy grali w 10 bo kolo na mur załapie czerwoną kartkę... :kwasny:
Tonio napisał/a:
Kamil Kosowski (FC Southampton)

Zaraz, zaraz... czy to ten, który nie gra bo "żaden trener go nie lubi"? :looka: Wszyscy go pamiętamy z występów pucharowych w Wiśle, ale... ale to już było :kwasny:
Tonio napisał/a:
Sebastian Mila (Austria Wiedeń)

Wiecznie "młody i zdolny - nadzieja polskiej piłki"... Skoro tak to ja też jestem nadzieją naszej kopanej :] Szkoda, że na świecie "młodzi i zdolni" mają poniżej 20 lat i już potrafią zadecydować o wyniku ważnego meczu a u nas taki Mila przekroczy 30 i dalej będzie nadzieją...
Tonio napisał/a:
Arkadiusz Radomski (Austria Wiedeń)

Ech... :kwasny:
Tonio napisał/a:
Piotr Giza (Cracovia Kraków)

W głupim Zagłębiu Lubin znajdę 2 lepszych od niego: Iwański i ?obodziński...
Tonio napisał/a:
Grzegorz Rasiak (FC Southampton)

Cokolwiek bym nie napisał i nie na bluzgał to będzie za mało :cenzura: :cenzura: :cenzura: :cenzura: To już drewno Chałbiński jest lepszy od niego :]
Tonio napisał/a:
Ireneusz Jeleń (Wisła Płock)

?oś a nie jeleń... Koleś ma czasami przebłyski (patrz. finał PP) i bez niego Wisła P. by pewnie spadła, ale do repy nie nadaje się... :kwasny:
Tonio napisał/a:
Paweł Brożek (Wisła Kraków)

Kolejny "młody i zdolny"... Już naprawdę wolałbym Sagana lub nawet Sosina...

Chciałbym sięmylić z tym wszystkim powyżej, ale... to chyba mało prawdopodobne... :kwasny:

Gliwice4ever - Pon Maj 29, 2006 23:04

Szkoda ze Dawid Janczyk zostal kontuzjowany....ten chlopak jest przyszloscia Polskiego futbolu! Jego bym wzial, gdyby utrzymal ta forme. Saganowski oczywiscie powinen jechac. Niedzielan????? Frankowski ostatnio nie strzela ale to jest lowca bramek wiec w kazdej chwili moze sie odblokowac. Zgadzam sie z bramkarzami. Gdzie jest Dariusz Zuraw??????????? :szok: Lewandowskiego lubie.....ale tylko w obronie...Dudka lepszy niz Rzasa, i jest przyszloscia. Gancarczyk tak samo. Co tam Giza robi???? Iwanski, Burkhardt sa lepsi od niego. Bosacki w miejsce Gorawskiego to jest glupi pomysl. Lobodzinski lub Blaszczykowski za niego. :cwaniak:
Tonio - Sro Maj 31, 2006 16:40

h t t p;//w w w kuszczak.patrz, p l/]Hmm... kadra jak sie patrzy :P