dupiate forum

Dział Motoryzacyjny - I jak tu spokojnie dojechac do Rybnika?? i nie tylko

Tonio - Wto Lut 21, 2006 18:37
Temat postu: I jak tu spokojnie dojechac do Rybnika?? i nie tylko
Slyszeliscie na pewno ze odcinek ul. Rybnickiej od granic Gliwic do Nieborowic jest zamkniety do odwolania, objazd przez Knurow co daje dodatkowe 9km... Mam w zwiazku z tym pytanie, bo musialbym do Raciborza sie dostac i nie wiem czy droga z Sośnicowic przez Bargłówke w kierunku Rud Raciborskich jest juz otwarta, bo tam przed Rudami zaraz przed wylotem drogi od strony Stanic remontowany byl most nad rzeczka... wie ktos moze czy to jest juz przejezdne?? bo teraz przez zamkniecie Rybnickiej ta droga w tamte kierunki najbardziej by mi pasowala bo nie smieje mi sie dorzucac czasu i kilometrow jadac przez Knurow :/
De_Luca - Wto Lut 21, 2006 18:43

jaaaa Knurów jest total zapchany teraz =/ przewalone z tym remontem. A spróbuj wyjechać z Żernicy na rybnicka bez małej "sztuczki" pt. zawracanie na parkingu i dziw sie tu człowieku że tyle śmiertelnych wypadków na tym skrzyżowaniu, a świateł jak nie było tak ni ma- a o rondzie to sobie dopiero pomarzyć można... =/ eeeee właściwie nie wiem co to ma do topicu, ale gdzieś ponarzekac trzeba =P
ansc - Wto Lut 21, 2006 19:18

Ostatnio właśnie tak jechałam, w sośnicowicach zjechałam w stonę żernic i tam wyjeżdżasz na rybnicką, chyba innej drogi nie ma. Droga na Racibórz dalej zamknieta.
De_Luca - Wto Lut 21, 2006 19:19

no to Cie czeka zabawa z wyjeżdżaniem na rybnicką- polecam mój trick =)
ansc - Wto Lut 21, 2006 19:29

cholewcia przez omyłke nacisnełam dwa razy
Tonio - Wto Lut 21, 2006 20:10

No to bedzie trzeba zrobic manewr odskrzydlajacy.... czyli Ostropa-> Wilcze Gardlo-> Smolnica-> Lebojszowice -> Pilchowice-> Stanice->Rudy i tak najprosciej bedzie...
ansc - Wto Lut 21, 2006 20:35

no tak chyba bedzie najlepiej, tylko zapomniałam jak nazywaja sie te wio...miejscowości ;)
Tonio - Wto Lut 21, 2006 20:46

Spoko ja mam te rejony opanowane i znam na przestrzal lacznie z polnymi drogami :P
asik - Wto Lut 21, 2006 22:09

tak tylko przez Ostropę ostatnio coraz większe korki są i ciężko się minąć dwóm samochodom;/ koszmar jakiś..
Mariusz - Wto Lut 21, 2006 22:14

A co tam opowiadasz :D Lecisz bokiem, a ludzie z naprzeciwka zjeżdzają w zaspy :D
Tonio - Wto Lut 21, 2006 22:30

Taa ja sie moim niebieskim bolidem 126p przecisne :p
Mariusz - Wto Lut 21, 2006 22:51

Ty możesz auto wziąć pod pache i przez pole ! :) Wio ! :)
Tonio - Wto Lut 21, 2006 23:07

ha ha ha.... nie ma szans przes pole, zbyt duza gleba :P
Dorotka - Sro Lut 22, 2006 08:01

asik napisał/a:
tak tylko przez Ostropę ostatnio coraz większe korki są i ciężko się minąć dwóm samochodom;/ koszmar jakiś..
przez Ostropę?? Daszyńskiego jest całkiem przyzwoita - nie wiem jak wszytskie boczne uliczki, ale główną się jeździ całkiem dobrze :)
asik - Sro Lut 22, 2006 08:44

Dorotka, chodziło mi o kierunek ogólnie czyli Ostropa, Wilcze Gardło itd
Dorotka - Sro Lut 22, 2006 09:51

no tak, ale to chyba wszędzie się tak jeździ - dla mnie najkoszmarniejsze jest samo centrum - okolice Placu Inwalidówna przykład, Daszyńskiego od początku do petli - może dlatego jak się juz wytaszczę na moją wsię to wydaje mi się że tam jest komfortowo :)
krystian - Pią Lut 24, 2006 13:10

jesli rybnicka nadaljest zamknieta to uwazam ze najlepszaa droga do raciborza jest przez knurow. w knurowie kierowac sie na pilchowice i wyjezdza sie w barglowce..czy jakos tak. i to juz jest luzik. przez ostrope itd to moim zdaniem jest za daleko
ansc - Pią Lut 24, 2006 14:24

wszystko zalezy z którego miejsca Gliwic sie jedzie, ja jeżdżę przez Kozłów, Sośnicowice