dupiate forum

Dział Kulinarny - Sposób na otwarcie szampana

kisia - Nie Sty 15, 2006 15:07
Temat postu: Sposób na otwarcie szampana
Mam problem, za 3 godzinki przychodzą do mnie goscie, a właśnie się dowiadziałam że mój mądry synek potrząsna mocno butelka szampana żeby było śmiesznie jak bede go otwierać :kwasny: :mad: :wsciekly: :cenzura: :wsciekly: :wsciekly: :wsciekly:
Czy jest jakis sposób żeby otworzyć tego szampana, a jego zawartość wlac do szampanówek nie rozlewając po scianach i podłodze :?:
PLISSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help:

Major - Nie Sty 15, 2006 15:15

Wsadz szampana na godzinke do lodówki. A przy odkrecaniu mocno trzymaj kciukiem za korek od góry. Nie powinno być problemów.
trunks - Nie Sty 15, 2006 15:15

po prostu bardzo powoli wyciągać korek żeby nie strzeliło i jak naszybciej nalewac....bo i tak wyleci z flaszki :)
frohike - Nie Sty 15, 2006 15:15

kisia, kup nowego szampana
a co do pierwszego nie wiem ale napewno dobre zmrozenie pomoze

Major - Nie Sty 15, 2006 15:16

Dokładnie tak jak Trunks napisał. Powoli otwierać korek, tak żeby się jeszcze troche rozgazowywał. Z tym szybkim nalewaniem to może być różnie :P
kisia - Nie Sty 15, 2006 15:18

dzięki chłopaki :calus: no to wsadzam do zamrażalnika
Major - Nie Sty 15, 2006 15:19

Tylko postaw go pionowo! :D
Krzysio - Nie Sty 15, 2006 16:17

hmm, moze znajdz duzy garnek, otworz go dolem do garnka, cala zawartosc sie do garnka wyleje a potem bedziesz nalewac z garnaka :rotfl:
a tak serio to zmrozenie powinno mu pomoc :) moze nastepnym razem kupc szamapna, potrzasnij i daj swojemu synowi zeby otworzyl :P zobaczy jaka to fajna zabawa :P

kisia - Nie Sty 15, 2006 16:32

Bzyki, własnie dla niego to byłaby frajda, gorzej dla mnie bo wszystko byłoby do sprzatania, prania, malowanie :kwasny:
Dorothea - Nie Sty 15, 2006 23:24

kisia, lepiej napisz jak poszło otwarcie tej buteleczki?????? :D
Appo - Pon Sty 16, 2006 00:26

No czekamy na relację :D hehehe... potem się okarze ... Kisia zapomniała o szampanie i wybuchł ... w lodówce :D
Dorothea - Pon Sty 16, 2006 00:34

Appo, hihihihi no i tak moze byc, zapomniała i rozsadziło go w zamrazalce :hyhy:
kisia - Pon Sty 16, 2006 01:17

no więc do zamrażarki go nie dałam bo jak miał być pionowo to nie miałabym jak go tam ustawić, szampan wyladował na drzwiczkach lodówki i to wystarczyło, poza tym otwierałam go bardzo powolutku i ani kropelka się nie wylała. Pół szampana zostało bo nie miał go kto pić :(
Możecie być ze mnie dumni i dziękuje za Wasze rady :D

Dorothea - Pon Sty 16, 2006 01:19

kisia, zawsze dumni jestesmy :D
Appo - Pon Sty 16, 2006 01:21

to napewno ;) ale cóż.... szkoda że połowa została a mnie tam nie było :P
kisia - Pon Sty 16, 2006 01:25

Appo, zapraszam jutro może bombelki jeszcze się uchowają :D, ja takm wolę picolo :rotfl: :rotfl: ;) :D
Appo - Pon Sty 16, 2006 07:43

kisia, uważaj co mówisz bo mam niedaleko do Ciebie :P
Ana - Czw Sty 19, 2006 00:10

kisia napisał/a:
może bombelki jeszcze się uchowają

podobno włożenie do butelki łyżeczki pomaga zatrzymać bąbelki... niby nie trzeba wtedy korka ;)

Appo - Czw Sty 19, 2006 00:31

łyżeczki do butelki ... ? jakim sposobem ? eee... gdyby nawet to wątpię ... przecież gaz się i tak ulatnia a o niego chodzi przecież
Dorothea - Czw Sty 19, 2006 11:56

Ana, masz racje pomaga ,ale nie na długo...., to samo z korkiem...., jak juz szampan jest otwarty to nie zachowuje długo swojego gazu niestety.
Poprostu otwieramy i wypijamy odrazu hihihihihi i to jest sposob na bombleki

Ana - Nie Sty 22, 2006 17:34

Dorothea napisał/a:
wypijamy odrazu hihihihihi i to jest sposob na bombleki

na kaca też, zwłaszcza jak samemu by się próbowało wypić taka butelkę :P :rotfl:

a w to, że to skuteczny sposób nikt mi nie wiwerzy dalej :niepewny: :evil:

Dorothea - Pon Sty 23, 2006 01:01

Ana, wierzymy przeciez :D