|
|
dupiate forum
|
 |
Forum Ogólne - Programy telewizyjne pokroju Uwaga (TVN).
Mariusz - Wto Sty 10, 2006 16:52 Temat postu: Programy telewizyjne pokroju Uwaga (TVN). Myślę, że warto zastanowić się nad tym co może nam przynieść Telewizja - zwana IV władzą świata. Może manipulować tak człowiekiem, że stanie się on ofiarą jakiejś nieprawdy w którą uwierzy.
Do stworzenia tego tematu zainspirował mnie głównie jeden z ostatnich reportaży: O Komendancie Straży Miejskiej Andrzeju Nowaku. Więcej do poczytania na stronie: (w w w uwaga.onet, p l ).
w w/w reportażu pokazano Komendanta jako despote, "wyznawcę" doktryny totalitaryzmu, złego przełożonego, itp. Może i faktycznie tak było (nikt nie z nas nie zna dokładnych okoliczności tego zajścia), ale czy od razu trzeba go pokazać jako tego najgorszego ?
A co z jego drugą, dobrą stroną ? Andrzej Nowak to również dobry pracownik, wykonujący swoje obowiązki rzetelnie. Świadczą o tym akcje, których dokonał na rzecz poprawy bezpieczeństwa naszego miasta (i nie tylko). To też należy uwzględnić w tym reportażu !
Sami zobaczcie jaki wizerunek o Komendancie wykreowali dziennikarze tego programu. Spójrzcie na wątki zawarte pod reportażem na w/w stronie internetowej.
Można to po prostu nazwać:"Pogoń za sensacją !"
Oprócz tego programu nie kojarze innego, który w taki beznadziejny sposób pokazuje "prawdę". Żenujące.
Co o tym sądzicie ? O tym programie ?
Dorothea - Wto Sty 10, 2006 16:57
Mariusz, włąsnie ten program o ktorym piszesz powiedział wczoraj prawde o pewnym lekarzu z Zabrza.To dopiero jest zenujace.....Skoro zrobili program o Panu Nowaku to pewnie mieli ku temu powody..Moze i jest tam troszke pogoni za sensacją, ale nie przesadzajmy.Moim zdaniem to bardzo dobry program
Aither - Wto Sty 10, 2006 17:07
program nie do przelkniecia... sadze, ze teraz telewidze sa wlasnie spragnieni takich "nowinek" w dobie korupcji czy platnej protekcji... tak jest niestety polak to stworzenie ktore widzac taki program powie smialo "dobrze Ci tak" to msciwy narod i zawistny a TV daje ku temu mozliwosci... prawda jest program zawsze ukazuje minusy sprawy bo jego celem jest oczernienie czlowieka a nie pokazanie go w aureolach... co do lekarza... sa pewne procedury w ktorych lekarz mogl postapic w taki jaki opisuje TV ale sadze ze nie musze o tym pisac...
moim zdaniem takowe "dobranocki" spaczaja ludzkie myslenie co sprawia ze kazdy jest podejrzany, jest skorumpowany, jest zly i tylko co mu potrzeba to zostac napietnowanych publicznie... zenujacy to jest caly ten program...
Mariusz - Wto Sty 10, 2006 17:18
Aither napisał/a: | moim zdaniem takowe "dobranocki" spaczaja ludzkie myslenie co sprawia ze kazdy jest podejrzany, jest skorumpowany, jest zly i tylko co mu potrzeba to zostac napietnowanych publicznie... zenujacy to jest caly ten program... |
O ! Ja bym tego tak nie napisał, dzięki Aither ;-)
Aither - Wto Sty 10, 2006 17:19
Ech... znowu nazwales mnie "Boguska" chyba Cie serio skopie za to.....
Mariusz - Wto Sty 10, 2006 17:22
Nie bij, nie bij ;-) Bo znowu będą mieli materiał do skręcenia reportażu :-)
Aither - Wto Sty 10, 2006 17:27
Mariusz, sama go nakrece dla przestrogi dla tych co nazwa mnie "Boguska" i podesle do "uwaga" TVN wiec uwazaj... do trzech razy sztuka sie mowi... ale za trzecim razem juz Ci sie oberwie :P
Piotrulek - Wto Sty 10, 2006 17:48
Mariusz napisał/a: | Andrzej Nowak to również dobry pracownik, wykonujący swoje obowiązki rzetelnie. |
jeżeli uważasz ,że ktoś kto kradnie mienie spoleczne,bije podwaladnych,wprowadza swoje zasady w miejscach gdzie są już zasady wprowadzone,jest dobrym pracownikiem to zastanów się nad sobą chlopie...co najciekawsze ,że facet sprawujący w Gliwicach funkcję prezydenta,też zaczął powoli wątpić w to co mówi...
Aither - Wto Sty 10, 2006 17:51
Piotrulek, byles jego podwaldnym? bil Cie? byles swiatkiem tego co sie tam dzialo? nie sadze... wiec skad masz takie informacje co ? wszyscy widzimy tylko to co zlego zrobil... bo o tym sie nie zapomina ale to ze mial swietne wyniki to juz nik nie pamieta...
Dorothea - Wto Sty 10, 2006 17:53
Nie wiedziałam,ze są jakies procedury pozwalajace skakac lekarzowi po brzuchu cięzarnej kobiety, a następstwami tych skokow sa kalekie dzieci........
Piotrulek - Wto Sty 10, 2006 17:53
Aither napisał/a: | wszyscy widzimy tylko to co zlego zrobil... bo o tym sie nie zapomina ale to ze mial swietne wyniki to juz nik nie pamieta... |
masz rację,że widzimy to co zrobil złego,bo to wlasnie stanowisko wymaga od osoby piastującej je ,nieskazitelnej czystości i uczciwości,a p.nowak takim nie jest i to jest przykre...za znęcanie się nad podwladnym zostal skazany,prawda??
Aither - Wto Sty 10, 2006 17:59
Dorothea, nie bylo mowy o "skakaniu" tylko o wypychaniu dziecka z brzucha...
Piotrulek, dobrze zostal skazany... bo popelnil ten a nie inny czyn... ale czy to swiadczy o tym ze byl zlym pracownikiem? Rozumiem stanowisko wymaga pewnych postaw... ale sadze ze to nie jest podstawa aby w taki sposob oczerniac czlowieka publicznie nie wspominajac ani slowem tego co zrobil piastujac te stanowisko... My wiemy jak to bylo bo jestesmy mieszkancami Gliwic... ale taki Lodzianin czy Warszawiak to pomysli sobie tak "co za bencwal... ze tez dostal takie stanowisko" moze pomyslec tez gorszymi kategoriami... ale on nie dostal stanowiska po to zeby piescic sie z pracownikami [co nie znaczy ze mial prawo uzywac sily] dostal je dlatego, ze wypelnial sowje obowiazki dobrze i wiedzial co robic...
Dorothea - Wto Sty 10, 2006 18:14
Aither, wiec wypychał te biedne dzieci w sposob bardzo nieumiejetny skoro tak wiele z nich "uszkodził"
Szamanka - Wto Sty 10, 2006 18:23
Aither, powtorze Twoje slowa, tylko troche inaczej...dobrze?
Czy jako kobieta ciezarna, czekajaca na porod 5 kilogramowego noworodka,gdy inni powtarzali, ze nie ma szans na normalny porod tylko cesarke....urodzila jednak tego malucha silami nie natury ale czyis rak i sily, bo " wypychal"...a potem okazalo sie, ze dziecko nie ma szans na przezycie.....czy wtedy tez bys potrzebowala swiadkow?
Te dzieciaki byly pokazywane, rodzice zaplakani.....bez jakichkolwiek szans na nadzieje, ze beda zdrowe...dlaczego?...bo lekarz stwierdzil, ze metoda " wypychania" jest najlepsza.....czy to jest jakas telewizyjna sensacja?
Uwazam, ze te osoby maja prawo walczyc o to by kolejna kobieta w ciazy nie urodzila chorego dziecka....
Dorothea - Wto Sty 10, 2006 18:27
Szamanka, :ok: ,popieram Cie w stu procentach
Gmeras - Wto Sty 10, 2006 19:07
A ja lubie ten program i te programy a reportarz który ogladałem na ich stronie fajnie przygotowany ;D Telewizja moze manipulowac ale powina dawac naj jak najwięcej informacji .
kisia - Wto Sty 10, 2006 19:20
Za często nie ogladam tego programu, czasamim jakies urywki, jak na niego trafię przeglądając programy. Być może gonia w nim za sensacją, bo to przyciąga widzów, ale nie jeden raz pokazywali ludzka krzywdę o jakiej nawet nie mamy pojęcia, wykrywają różne afery np. ta w Biedronce
Mariusz napisał/a: | Oprócz tego programu nie kojarze innego |
kiedyś była też "Interwencja" nie pamiętam tylko na jakim programie.
Dorotka - Wto Sty 10, 2006 19:30
Piotrulek napisał/a: | jeżeli uważasz ,że ktoś kto kradnie mienie spoleczne,bije podwaladnych,wprowadza swoje zasady w miejscach gdzie są już zasady wprowadzone,jest dobrym pracownikiem to zastanów się nad sobą chlopie... |
a wiesz to wszystko na 100 % i poprzesz jakimiś dowodami czy tylko (a może AŻ) słuchasz plotek lub rozgoryczonych byłych strażników, którzy chcą mieć jak wytłumaczyć to, że stracili pracę? Zresztą moją - bardzo pozytywną - opinię o Panu Nowaku wyraziłam juz raz w topicu stworzonym specjalnie na potrzeby afery kostkowej czy też samego Pana Nowaka - myślę że nie ma potrzeby powtarzać tego wszystkiego - jak ktoś chce to poszuka.
Co do racji bytu takich programów - może i są potrzebne i wartościowe - o ile przygotowują je dziennikarze rzetelni i sprawdzają opowieści dziwnych treści swoich informatorów a co najważniejsze pokazują temat z z różnych punktów widzenia a nie zupełnie jednostronnie. Jeżeli takie programy pokazują jakieś wydarzenia, fakty i tylko posiłkują się opiniami to jest OK, natomiast jeżeli dziennikarzyna zbiera TYLKO opinie i usiłuje wszystkim wmówić że to są fakty to coś jest nie tak.
Aither - Wto Sty 10, 2006 20:21
Szamanka napisał/a: | Aither, powtorze Twoje slowa, tylko troche inaczej...dobrze?
Czy jako kobieta ciezarna, czekajaca na porod 5 kilogramowego noworodka,gdy inni powtarzali, ze nie ma szans na normalny porod tylko cesarke....urodzila jednak tego malucha silami nie natury ale czyis rak i sily, bo " wypychal"...a potem okazalo sie, ze dziecko nie ma szans na przezycie.....czy wtedy tez bys potrzebowala swiadkow?
Te dzieciaki byly pokazywane, rodzice zaplakani.....bez jakichkolwiek szans na nadzieje, ze beda zdrowe...dlaczego?...bo lekarz stwierdzil, ze metoda " wypychania" jest najlepsza.....czy to jest jakas telewizyjna sensacja? |
To nie sa moje slowa wiec cih mnie nie przypisuj... powiedzialam ze sa szczegolne przypadki gdzie metoda wypychania jest uzywana... a to co napisalas wyzej... to tylko Twoje slowa i Twoja interpretacja, nie przypisuj mi niczego czego nie powiedzialam - bardzo Cie prosze.
Gmeras - Wto Sty 10, 2006 20:22
kisia napisał/a: | kiedyś była też "Interwencja" nie pamiętam tylko na jakim programie. |
od poniedziałku - piatku 16:10 polsat i dalej leci ;]
jest jeszcze telekurier na tvp3
Sprawa dla reportera tvp1
wiele jest takich ;)
Mariusz - Wto Sty 10, 2006 21:06
Mam tu takie małe sprostowanie do kwestii Andrzeja Nowaka.
h t t p;//w w w um.gliwice, p l/index.php?id=12646/1
Swojego czasu jego syn się tu wypowiadał na forum :) Tak w drodze informacji :)
Aither - Wto Sty 10, 2006 21:10
buheheheheheheee no i pieknie... wierzcie dalej brukowcom a swiat bedzie zawsze skorumpowany zly i niedobry :P
Mariusz - Wto Sty 10, 2006 21:14
Aither napisał/a: | buheheheheheheee no i pieknie... wierzcie dalej brukowcom a swiat bedzie zawsze skorumpowany zly i niedobry :P |
Za 30 lat będzie tak jak teraz jest w USA :)
Aither - Wto Sty 10, 2006 21:15
a jak jest teraz w USA ? bo nie wiem...
Szamanka - Wto Sty 10, 2006 21:19
Aither, to nie bylo w okresleniu, ze je doslownie powiedzialas...pytalas Piotrulka, czy owa sprawa ( jesli sie nie myle, pana Nowaka) dotyczy bezposrednie Jego.Podalam wiec a wlasciwie zapytalam podobnie....jak Ty bys sie zachowala w danej sytuacji? ( mowa o lekarzu z Zabrza, aby nie bylo " poplatancow")
ale teraz to sa Twoje slowa Cytat: | ze sa szczegolne przypadki gdzie metoda wypychania jest uzywana... | ..a mozesz mi podac te szczegolne przypadki?
Aither - Wto Sty 10, 2006 21:24
Szamanka, moja droga zapytalam Piotra czy byl tego swiadkiem... a nie czy sprawa tyczy sie pana N :| sadze ze chyba mnie zle rozumiesz...
przypadki uzywania tak zwanej metody wypychania jest wtedy gdy kobieta traci przytomnosc i nie jest w stanie przec w trakcie skurczow... wtedy do akcji wkracza lekarz i uciskajac brzuch "wypycha" dziecie...
Piotrulek - Wto Sty 10, 2006 22:26
Aither napisał/a: | ale czy to swiadczy o tym ze byl zlym pracownikiem |
dobry pracownik nie zostaje skazany za pobicie podwladnego,Bogusiu,opamiętaj się ,proszę... :)
Aither - Wto Sty 10, 2006 22:30
Piotrulek, Ty masz swoje zdanie ja mam swoje, jako pracownik moze byc dobry i byl dobry... jako szef nie bardzo. Poza tym nie dziw sie po prostu mamy odmienne wartosci
Major - Wto Sty 10, 2006 23:46
Niestety, ale z tym stwierdzeniem Mariusza, że za jakiś czas będziemy mieli tak jak w USA się zgodzę.
Jeśli on rozumuje to stwierdzenie tak jak ja.
Chodzi o to, że w stanach można posądzić kogoś o byle błachostke i wygrać sprawe mając dobrego prawnika i jakiś tani argument. I nie ważne czy to są pogłoski/plotki czy może nie cała prawda, za takie coś można kogoś oskarżyć.
Piotrulek - Sro Sty 11, 2006 09:06
Mariusz napisał/a: | pokazano Komendanta jako despote, "wyznawcę" doktryny totalitaryzmu, złego przełożonego, |
Skoro uważasz w dalszym ciągu,że ten pan to przyklad"kryształowego"szefa,to życzę ci aby twoj pierwszy przełożony kazal ci w ciągu minuty wykonać 40 brzuszkow lub 40 pompek,życzę powodzenia i zacznij już trenować,bo takich katów w mundurach jest więcej i to nie tylko w straży miejskiej,ale i w innych formacjach mundurowych,w domu to pantoflarz piewszej klasy,ale za to w pracy tytan i ścigacz...mialem takich znajomych w wojsku,niestety... :zdegustowany: :zdegustowany: :zdegustowany:
Dorotka - Sro Sty 11, 2006 09:41
Piotrulek napisał/a: | w domu to pantoflarz piewszej klasy,ale za to w pracy tytan i ścigacz... |
jaaaak stara plotkara..... :zdziwko:
Piotrulek napisał/a: | życzę ci aby twoj pierwszy przełożony kazal ci w ciągu minuty wykonać 40 brzuszkow lub 40 pompek |
no, jak zostanie gliniarzem to wcale nie musisz mu tego życzyć bo będzie musiał to zrobić - to (wraz z paroma innymi ćwiczeniami) sa normalne testy sprawnościowe jakie przechodzą raz w roku policjanci a w ślad za nimi strażnicy miejscy jako także służby mundurowe - jakoś dziwnie poza tym jednym "biedaczkiem" wszyscy inni strażnicy je przeszli i przechodzą co roku.
Piotrulek - Sro Sty 11, 2006 09:48
Dorotka napisał/a: | będzie musiał to zrobić |
Dorotko,rozbawilaś mnie szczerze :D :D ,gwarantuję ci,że 75 % policjantow i strażnikow miejskich 20 pompek w minutę nie zrobi,a o brzuszkach nie wspomnę...to nie są bohaterowie filmow akcji Komando lub Rambo,naprawdę...
cinque - Sro Sty 11, 2006 12:05
Piotrulek napisał/a: | 20 pompek w minutę nie zrobi,a o brzuszkach nie wspomnę... |
nie wydaje mi się, żeby to jakiś specjalny problem.....
Piotrulek napisał/a: | w domu to pantoflarz piewszej klasy,ale za to w pracy tytan i ścigacz... |
a to ma byc negatyw?
kaszanna - Sro Sty 11, 2006 12:42
Drażnią mnie programy tego typu. Zaraz kojarzy mi się z gazetą-brukowcem. TV zaczyna też iść w tym kierunku. A drażni mnie dlatego że pokazują sprawy tylko i wyłącznie z jednej strony. Dobry reportaż to ten który pokazuje fakty a widz może wyciągnąć z niego wnioski.
Piotrulek - Sro Sty 11, 2006 12:51
cinque napisał/a: | a to ma byc negatyw? |
nie negatyw,tylko ściganie i wyżywanie się w pracy na podwladnych,swiadczą o niedowarościowaniu wlaśnie w domu,ale coż ja będę tłumaczyl,trzeba po prostu znać takie charaktery,a ja znam...
cinque napisał/a: | nie wydaje mi się, żeby to jakiś specjalny problem..... |
20 to nie problem,ale 40 to już niezla trudność nawet dla prawdziwych zawodowców...
Dorotka - Sro Sty 11, 2006 12:53
Piotrulek napisał/a: | gwarantuję ci,że 75 % policjantow i strażnikow miejskich 20 pompek w minutę nie zrobi |
a powionno - ostatecznie dlaczego chronić nas mają jakieś łajzy - chodziło mi o to że kryteria dla wszytskich były takie same, a jedna łamaga nie przeszła testu i straszna afera na całą Polskę się zrobiła
Lukasz - Sro Sty 11, 2006 14:28
Piotrulek napisał/a: |
20 to nie problem,ale 40 to już niezla trudność nawet dla prawdziwych zawodowców |
Chyba troszke przesadzasz. Jak sie cwiczy w miare regularnie to nawet 40 nie jest wiekszym problemem. Wystarczy miec wprawe :)
Mariusz - Sro Sty 11, 2006 14:39
Piotrulek napisał/a: | Skoro uważasz w dalszym ciągu,że ten pan to przyklad"kryształowego"szefa,to życzę ci aby twoj pierwszy przełożony kazal ci w ciągu minuty wykonać 40 brzuszkow lub 40 pompek,życzę powodzenia i zacznij już trenować,bo takich katów w mundurach jest więcej i to nie tylko w straży miejskiej,ale i w innych formacjach mundurowych,w domu to pantoflarz piewszej klasy,ale za to w pracy tytan i ścigacz...mialem takich znajomych w wojsku,niestety... :zdegustowany: :zdegustowany: :zdegustowany: |
Piotrulek, dlaczego patrzysz na pana Nowaka tylko i wyłącznie pod pryzmatem ćwiczeń tych złych cen ? Robisz identycznie jak w/w program "Uwaga" - pokazujesz pana Nowaka tylko z jednej strony !
A z tym określeniem "pantoflarz" to radze uważać. To kolejny błąd w ocenianiu - nie znasz go osobiście. Ja miałem okazje na kilku spotkaniach Rady Osiedlowej z nim porozmawiać i nie wypowiadam się o jego życiu prywatnym ...
Odemnie więcej na tym forum do powiedzenia o Komendancie SM ma Dorotka.
kaszanna napisał/a: | TV zaczyna też iść w tym kierunku. A drażni mnie dlatego że pokazują sprawy tylko i wyłącznie z jednej strony. Dobry reportaż to ten który pokazuje fakty a widz może wyciągnąć z niego wnioski. |
I to jest dokładnie to ! Tak powinien każdy człowiek rozumować :) Dzięki Kaszanna :)
Piotrulek - Sro Sty 11, 2006 15:10
Mariusz napisał/a: | A z tym określeniem "pantoflarz" to radze uważać |
to określenie użylem,aby zobrazować,dlaczego można być tyranem w pracy,skoro uważasz,że przedstawiłem tylko stronę telewizji i dowody jakie telewizja pokazala,bo to są niepodważalne dowody,nie wyssali tego z palca,nawet poszkodowanych pracowników sąd pracy przywrocil do ich praw,wiec kolejny dowod,że facet traktuje straż miejską jak prywatny folwark.Nastomiast zastanawia mnie jak można wogole objąć stanowisko komendanta straży miejskiej będąc uprzednio karanym,z tego co wiem to szeregowy strażnik parkingowy z firmy ERA musi dostrczyć zaświadczenie z rejestru skazanych o swojej niekaralności czyli znowu są równi i równiejsi...
Mariusz napisał/a: | To kolejny błąd w ocenianiu - nie znasz go osobiście. Ja miałem okazje na kilku spotkaniach Rady Osiedlowej z nim porozmawiać i nie wypowiadam się o jego życiu prywatnym |
również nie znam osobiście pedofila z warszawy,a on jest pedofilem,również nie znam osobiście lekarza ginekologa z Zabrza,a on jest konowalem,który doprowadzil do kalectwa dzieci,nie znam również komendanta policji z malej miejscowości,jak jechal nachlany,ale jechał i taki jest fakt...co ma wspólnego czy go znam czy nie...wyrażam tylko swoją opinie o tych ludziach...
Faktem jest ,że są to brukowe audycje,ale gdyby nie one to nigdy byśmy nie wiedzieli o takich pseudo strażnikach miejskich,lekarzach,policjantach - łapówkarzach i nauczycielach z dewiacjami,zwróćcie uwagę na fakt,że każdy program,czy to TVP 1 ,czy Polsat,czy TVN mają takie audycje w swoim repertuarze,tylko pod innymi nazwami i dzięki nim na światło dzienne wychodzą sprawy,które byłyby zatuszowane i zbagatelizowane,a poszkodowani mogliby się do Pana Boga odwolywać.
Zaznaczam jednocześnie ,że nie mam nic do pana nowaka,ani prywatnie ,ani służbowo,wyrazilem tylko opinię zaskoczonego bezprawiem obywatela...,ale się napisalem hohohoho :D :D
Mariusz - Sro Sty 11, 2006 15:49
W momencie przyjęcia do pracy pana Nowaka na stanowisko K-ta SM nie ciążyły na nim żadne, ale to żadne wyroki skazujące (prawomocne).
A skoro tak wam się nie podoba to zobaczymy co za pajac przyjdzie za niego ... i zobaczycie, że zamiast Straż Miejska współpracować z Policją będzie istniała sobie sama... bo prawda jest taka, że strażnik miejski nie zna się na pracy podobnbej do jego kolegi - policjanta, a pan Nowak umiał to jakoś wdrożyć ...
Aither - Sro Sty 11, 2006 16:21
Piotrulek napisał/a: | Nastomiast zastanawia mnie jak można wogole objąć stanowisko komendanta straży miejskiej będąc uprzednio karanym |
RAZ Piotrze... sadze ze P. Nowak przyjal porpozycje tego stanowiska i sam siebie nie wybieral na nie... wiec to nie jest argument...
Piotrulek napisał/a: | mają takie audycje w swoim repertuarze |
Widze, ze nie czytasz uwaznie co pisza ludzie... gdzies wyzej padly slowa, ze TV przegania sie w takich programach poniewaz polskie spoleczenstwo jezt rzadne takich bzdur, wydobywania cudzych brudow na swiatlo dzienne i na osad publiczny... dlatego aby uciszyc swoje sumienie bo czysci jak krysztal nie sa... wychodze z zalozenia... jesli chcesz kogos oczernic za jego czyny najpierw przemysl swoje... bo sam Jezus powiedzial "kto jest bez grzechu niechaj pierwszy kamien rzuci"... Jestes wolny od "grzechu" ? Stajesz sie szarym obywatelem... piszesz pod publike aby brzmialo dobrze... ani Ty ani ja nie mamy prawa oczerniac P. Nowaka zwazajac na to ze to miejsce publiczne po prostu podaruje sobie te rozmowe... bo moga pasc ostre slowa... ale powiem jeszcze tylko jedno... nikt nie jest w tej sprawie bez winy... wiec nie zwalaj winy wszystkich na jednego wybranego przez tlum czlowieka.
Co do brzuszkow i pompek... skoro twierdzisz ze to nie jest mozliwe... to co Ty robiles na Oficerce co ? az nie chce mi sie w to wierzyc... :|
Piotrulek - Sro Sty 11, 2006 16:38
Aither napisał/a: | skoro twierdzisz ze to nie jest mozliwe... to co Ty robiles na Oficerce co ? az nie chce mi sie w to wierzyc... |
pamięć mam dobra,wieć dlatego twierdzę,że nie ma takich wymogow w żadnej kategorii testów sprawnościowych,dlatego ta ilośc jest sfingowana tylko dla celów uwalenia ćwiczącego...no Mariusz,ty jesteś mlodym,sprawnym facetem,zrób,ale tylko tak dla siebie,dla sprawdzenia samego siebie 20 pompek w 1 min,a potem dychnij jeden dzień i popraw 20 brzuszkami rownież w jedną minutę...jak widzisz proponuję tylko polowę tego co mieli zrobić inni...
Aither napisał/a: | ani Ty ani ja nie mamy prawa oczerniac P. Nowaka zwazajac na to ze to miejsce publiczne po prostu podaruje sobie te rozmowe... |
ależ ja nikogo nie oczerniam ,zadaję tylko pytanie,w jaki sposob osoba karana może zajmować stanowisko komendanta straży miejskiej...to ciekawi mnie najbardziej,może ty lub mariuszek znacie taki paragraf mówiący o tym,że może piastować taki urząd,skoro taki będzie to temat z mojej strony jest zakończony...
Aither - Sro Sty 11, 2006 16:46
Piotrulek napisał/a: |
w domu to pantoflarz piewszej klasy,ale za to w pracy tytan i ścigacz... |
sadze ze to nie bylo pytanie... poza tym poczytaj jeszcze raz bo mi sie nie chce o tym setny raz pisac...
Jedynie co powiem to to iz sluzby mudurowe musza miec kondycje i sprawnosc fizyczna... poza tym... ostra dyscyplina ulatwia prace kto jak kto ale powinienes o tym wiedziec w koncu tez byles na oficerce...
dla mnie koniec tematu... :...:
Mariusz - Sro Sty 11, 2006 17:24
Piotrulek napisał/a: | ...również nie znam osobiście pedofila z warszawy,a on jest pedofilem,również nie znam osobiście lekarza ginekologa z Zabrza,a on jest konowalem,który doprowadzil do kalectwa dzieci,nie znam również komendanta policji z malej miejscowości,jak jechal nachlany,ale jechał i taki jest fakt... |
A tutaj mylisz przestępstwa z nietaktem pana Nowaka :)
Dorotka - Sro Sty 11, 2006 22:06
Mariusz napisał/a: | W momencie przyjęcia do pracy pana Nowaka na stanowisko K-ta SM nie ciążyły na nim żadne, ale to żadne wyroki skazujące (prawomocne). | nawet gdyby ciążyły to Pan Nowak mógłby sprawowac tą funkcję ponieważ z formalnego punktu widzenia jest pracownikiem samorządowym, a w ustawie o pracownikach samorządowych nie ma wzmianki, o tym czy mają być niekarani ;) formalnie nie jest strażnikiem miejskim zatem ustawa o Strazach Miejskich nie do końca miała w przypadku przyjęcia go do pracy zastosowanie ;)
myślę sobie ze taki jeden temat już istniał - i nikt nikogo nie przekonał do swoich racji - bez sensu więc chyab w temacie dotyczącym reportaży i programów telewizyjnych od nowa wdawać się w ten sam spór i od nowa klepać te same argumenty "za" i "przeciw" - ale widzę że żadem modek tym razem nie stuka młotkiem jak szalony że off.... ciekawe dlaczego....
Mariusz - Czw Sty 12, 2006 13:20
Tak jest !
Wnioski wyciągnęliśmy. Co jest dobre, co jest złe.
Zamknąć topic, żeby nie było niepotrzebnych postów.
EOT.
Admike - Pią Sty 13, 2006 10:14
ja oglądam ten program niekiedy,niektóre tematy mają ciekawe
w niemieckiej telewizji można znaleźć coś podobnego,a nazywa się to "Explosiv",prawda Szamanko ??
tyle tylko,że "Uwaga" nie zajmuje się tak bardzo plotkami ze świata słynnych i pięknych
Szamanka - Pią Sty 13, 2006 10:17
Admike, na niemieckiej telewizji jest tego od groma i czasami szlak bierze, gdy pilotem biegam po programach a tam jedno i to samo....i tak jak wspomniales, sa to wlasciwie tylko plotki o " znanych i nie lubianych" :D
Mariusz - Pią Sty 13, 2006 11:09
Wiecie co to znaczy EOT, Adminke ?
End Of Topic - Koniec tematu.
EOT
p4cz3k - Pią Sty 13, 2006 11:14
Dorotka napisał/a: | ale widzę że żadem modek tym razem nie stuka młotkiem jak szalony że off.... ciekawe dlaczego.... |
nie chcialem sie mieszac w wasze rozwazania (policyjno, kodeksowo, karalno - niekaralno, prawne) :-) mam na ten temat swoje prywatne zdanie ktore juz kiedys na forum wzbudzilo kontrowersje ... i nie chcialem aby moje upominanie ze robicie ot bylo traktowane jako bycie stronniczym :=]
skoro Mariusz prosi o zamkniecie tematu i nie widze jawnego sprzeciwu...
Gmeras - Czw Mar 09, 2006 12:38
W mojej szkole zrobił własnie ten program prowokacje podłozyli uczenice z ukryta kamerą przyszła niby jako nowa uczenica do jednej z klasy i prowokowała uczni by wygadywala wszystko juz niektozy mysleli ze ona jest z policji i zaczeli ja troszke tępic ;p Teraz jeszcze cos dokoloruja od siebie i bedzie wszystko pokazane z najgorszej strony :] program ma byc wyeminowany we wtorek w programie uwaga (nie jestem na 100% pewny) jak zrobia z tego scierwo i nie pokaza prawdy to naprawde przestane wierzyć w te programy :]
Gmeras - Czw Mar 09, 2006 12:39
P.S a do tego ta szkołe remontuja i pomysla ludzie ze tak jak Bzyki to gdzies kiedys powiedział że to Alkatraz :D
Gmeras - Czw Mar 09, 2006 20:14
ok juz wiem ze to sie zaczyna cykl w uwadze pt. " Szkoła jakiej nie znacie" czyli wszystko podkolorowane :D
Krzysio - Pią Mar 10, 2006 16:02
Gmeras napisał/a: | Szkoła jakiej nie znacie |
buahah, ciekawe kto nie zna :] kazdy uczen wie jak jest w szkole, tylko ze "dorosli" odkrywaja teraz ameryke :]
madziar - Sob Mar 11, 2006 08:09
myślę że te programy zgubiły ideę pokazania prawdy. One chcą znaleźć sensację, zeby przyciągnąć widza. Nieważne jak, byle pozyskać widownię. Wszystko można zmontować tak, jaki chce się efekt osiągnąć. Więc nie wierzę w "prawdę", która ofeują piranie z tvn. Dla mnie to manipulatorzy. A mówiono że w PRL była propaganda. Teraz widzę że jeszcze większa w III czy IV Rzeczpospolitej. Media kształtują naszą rzeczywistość jak im się podoba. I tylko kwestia czy my w to wierzymy...
Mariusz - Sob Mar 11, 2006 09:51
Madziar, czytaj uważnie posty !
Pisałem o tym ...
madziar - Sob Mar 11, 2006 16:17
straszne Mariusz :szok:
A ten Nowak to jakiś twój krewny że się tak wstawiasz? Akurat o nim to nie tylko tv robila reportaże ale i gazety, bo zdaje się że to gosć nie do ruszenia. No a chodnik który znalazł się na jego posesji, księgowa wyrzucona bo poszła na skargę na niego do kadr, ludzie którzy nie wykonali odpowiedniej ilości brzuszków, sprzątający smochody itp. To akurat niezbyt dobry przykład.
Acha i nie mów mi co mam pisać :mad:
Mariusz - Sob Mar 11, 2006 20:49
madziar napisał/a: | straszne Mariusz :szok: |
Straszna to Ty jesteś kobieto w tych postach ... ale się dobraliście z Wolf-em. Pasujecie do siebie ;)
madziar napisał/a: | A ten Nowak to jakiś twój krewny że się tak wstawiasz? |
Tak, mój wujek. Poza tym Komendant Miejski Policji to też mój wujek, posłanka R. Beger to moja ciocia :D
Nie ma co ... trafiła mi się rodzinka :D
A poważnie mówiąc:
Bronie porządnego człowieka, który jest przeznaczony do funkcji, którą wykonuje i wykonuje ją solidnie. Straż Miejska to nie miejsce na plotki między funkcjonariuszami rozmawiającymi o swoim przełożonym. Nie bawmy się w przedszkole.
kobi - Sob Mar 11, 2006 20:52
Spokój mi tutaj :P
Prywatne jazdy proszę na pw :P
Krzysio - Nie Mar 12, 2006 18:45
Mariusz napisał/a: | Straszna to Ty jesteś kobieto w tych postach ... ale się dobraliście z Wolf-em. Pasujecie do siebie ;) |
:rotfl:
cos widze ze komus sie tu dostanie :P
Mariusz napisał/a: | porządnego człowieka |
porzadny nie kradnie :] chyba, ze kradziez to cos porzadnego, w takim razie ja jestem nieporzadny :P
byc moze ma kwalifikacje zeby byc tym szefem wszystkich szefow w gliwicach, ale nie powiesz mi ze skoro ukradl to jest porzadny :]
|
|
|