| 

|   | 
								dupiate forum
  | 
								  | 

Dział Motoryzacyjny - Nowe samochody z Tychów! 

Szamanka - Pon Lis 07, 2005 11:34 Temat postu: Nowe samochody z Tychów! Fiat razem z Fordem opracują samochód, który produkowany będzie w Tychach. Obie firmy podpisały już stosowną umowę.

Chodzi o Fiata 500 oraz następcę Forda Ka. Pojazdy te zbudowane zostaną na płycie podłogowej Fiata Pandy oraz wykorzystywać będą silniki włoskiego koncernu, które produkowane są w Polsce i we Włoszech. Stylizacja samochodów będzie już jednak zupełnie inna, charakterystyczna dla obu marek.

Produkcja nowych pojazdów zlokalizowana zostanie w Tychach. Plany zakładają, że od 2007-2008 roku z taśm produkcyjnych będzie zjeżdżało około 240 tysięcy samochodów rocznie,  

(INTERIA, p l)
												 krystian - Pon Lis 07, 2005 11:52
  auto wyglada na sprytne, napewno ladniejsze od seicento i cinguecento. tylko czy przebije popularnoscia maluszka?? moze jesli cena bedzie adekwatna do rozmiaru auta ;)
												 Dorotka - Pon Lis 07, 2005 11:56
  o rany, ależ on jest brzyyyyydalek ...
												 espi - Pon Lis 07, 2005 11:58

| krystian napisał/a: | 	 		  | napewno ladniejsze od seicento i cinguecento | 	  

Mów za siebie. Moje pierwsze wrażenie po zobaczeniu tej fotki było:"jakie paskudztwo" :dobani:  a seicento ( niech już będzie seicento, choć to teraz fiat 600) mi się podoba. :hyhy:
												 krystian - Pon Lis 07, 2005 11:59
  no co ty fajny jest. mi sie podoba, wprawdzie nie kupilbym go ale dla kobiety jest bajera. chcialbym widziec moja dziewczyne w takim
												 espi - Pon Lis 07, 2005 12:02

| Dorotka napisał/a: | 	 		  | o rany, ależ on jest brzyyyyydalek ... | 	   Hehe nie ja jedna widać mam takie zdanie. :rotfl:  :rotfl:  :rotfl: 

krystian, kup takiego kobiecie, a Cię pogoni bo brzydki. :rotfl:
												 krystian - Pon Lis 07, 2005 12:03
  wydaje mi sie ze wlasnie wyrazalem swoja opinie wiec nie wiem dlaczego mi piszesz zebym mowil za siebie.
												 Dorotka - Pon Lis 07, 2005 12:04

| krystian napisał/a: | 	 		  | nie kupilbym go ale dla kobiety jest bajera | 	    :rotfl:   :rotfl: rozbroiłeś mnie tym  ;) 

a nawiasem mówiąc dla kobiety bajera to jest peugeocik 206
												 espi - Pon Lis 07, 2005 12:08

| krystian napisał/a: | 	 		  | wydaje mi sie ze wlasnie wyrazalem swoja opinie wiec nie wiem dlaczego mi piszesz zebym mowil za siebie. | 	  

Napisałeś:

| Cytat: | 	 		  | auto wyglada na sprytne, napewno ladniejsze od seicento i cinguecento. tylko czy przebije popularnoscia maluszka?? moze jesli cena bedzie adekwatna do rozmiaru auta  | 	  

Nigdzie nie napisałes, że to Twoim zdaniem tak jest.  :rotfl: Po prostu wyraziłeś ogólną opinię. :zakrecony: 

Czepiam się, co? ;)
												 asik - Pon Lis 07, 2005 12:26

| Dorotka napisał/a: | 	 		  | dla kobiety bajera to jest peugeocik 206 | 	  

ja też tak myślę:)
												 krystian - Pon Lis 07, 2005 12:28
  nie napisalem tez ze to ogolna opinia, a skoro tak nie napisalem no to chyba wiadome ze to moja opinia. nie biegam po ulicy i niepytam co ludzie sadza o tym aucie
												 Ana - Pon Lis 07, 2005 12:32
  Autko jest dla mnie marzeniem tylko pod kątem jego funkcjonalności (rozmiarów) podczas jazdy i parkowania na mieście, gdybym miała dostać samochód od faceta preferuję opla omegę, to dopiero byłoby marzenie :D
												 Dorotka - Pon Lis 07, 2005 12:32

| krystian napisał/a: | 	 		  | nie biegam po ulicy i niepytam co ludzie sadza o tym aucie | 	   nie??? nie rozumiem dlaczego  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl: 

ludziska kochane - o co Wy się spieracie?
												 krystian - Pon Lis 07, 2005 12:56
  o nic sie nie spieramy
												 Major - Pon Lis 07, 2005 13:13
  Auto wygląda jak modyfikacja Peugeota1007 czy coś takiego. Dziwi mnie tylko połączenie forda z fiatem. Autko wygląda śmiesznie, ale napewno przypadnie osobą, które często jeżdzą po mieście i parkowanie dla nich to tragedia.
												 Szamanka - Pon Lis 07, 2005 13:27
  A ja sie przyzman,ze podoba mi sie ten wozik....

no moze gdybym miala wybor co do koloru wybralabym albo niebiesciutki lub sliczna zielen

pierwsze com go ujrzala skojarzylo mi sie z Audi A2  :hyhy: 

Moze bede miala mozliwosc za pare laz przejechac sie ta " zabka"  :D
												 Everlast - Pon Lis 07, 2005 13:34
  .... hehe tak sobie czytam i widzę, że z powodu nowego autka jest u Was tyle nieporozumień ? 

Dziwę się bo ja zawsze twierdziłem " wóz nie wóz byle dupę wiózł ... i się nie psuł "
												 Szamanka - Pon Lis 07, 2005 13:40
  Everlast, to nie sa zadne nieporozumienia  :P 

to sa dyplomatyczne rozmowy znawcow aut  :D
												 Everlast - Pon Lis 07, 2005 13:42
  aaa to chyba, że tak;)   no to zobaczymy z czasem jak ta dyplomacja się posunie 
												 Major - Pon Lis 07, 2005 16:05
  Lepiej, żeby się nieposuwała, bo się wszystko spieprzy :P 

A wracając do auta, czy jest w tychach jakaś fabryka samochodów?
												 Szamanka - Pon Lis 07, 2005 16:08
  Major, stara fabryka slynnego maluszka...zapewne jeszcze istnieje  :D
												 espi - Pon Lis 07, 2005 16:15
  Ja bardzo proszę patrzcie na emoty. Po to one są, żeby emocje wyrażać i sugerować co poeta miał na myśli.  :hyhy:
												 Piotrulek - Pon Lis 07, 2005 20:16

| Szamanka napisał/a: | 	 		  | 240 tysięcy samochodów  | 	  

czyli 240 tysięcy szkaradnych pojazdów pojawi się na naszych szkaradnych ulicach,gdzie są ci prawdziwi projektanci??????????? :dobani:  :dobani:
												 frohike - Pon Lis 07, 2005 20:21
  Piotrulek, znajac zycie wiekszosc pojdzie na eksport

w tej chwili chyba rynek nowych aut nie rozwija sie zbyt preznie, wiec watpie aby sprzedali ich bardzo duzo w Polsce
												 Piotrulek - Pon Lis 07, 2005 20:36

| frohike napisał/a: | 	 		  | wiec watpie aby sprzedali ich bardzo duzo w Polsce | 	  

rzeczywiście podzielam twoje zdnaie,masz racje

:rotfl:  :rotfl:  :rotfl:
												 Szamanka - Pon Lis 07, 2005 22:52
  Nie znacie sie na sztuce  :hyhy:  :hyhy:

| 

|  

|