|
|
dupiate forum
|
 |
Forum - Link NA STRONIE UM Gliwice
Frycek - Pon Wrz 19, 2005 21:07 Temat postu: Link NA STRONIE UM Gliwice Witam
Postanowilem napisac bezposrednio do Pana ,poniewaz wczesniejsze pytania ktore kierowalem bezposrednio do pracownikow BIP nie przyniosly rzadnych rezultatow.
Jestem zalozycielem portalu Forum Gliwice (Forum Mieszkancow Powiatu Gliwickiego) w w w forumgliwice, c o m ,portal istnieje w sieci juz ponad rok,pisaly o nas takie gazety jak Dziennik zachodni czy nowiny gliwickie.Podczas aktualizacji strony UM Gliwice czyli kilka miesiecy temu, w dziale inne strony na w/w stronie pojawil sie odnosnik do naszej strony. Bylo to bardzo mile i bylem bardzo dumny ze zostalismy docenieni. Jednak kilka tygodni temu , wchodzac na strone UM Gliwice, zauwazylem ze odnosnik zostal usuniety --chcialbym sie dowiedziec dlaczego?
PIerwsza mysl jaka przyszla mi do glowy bylo to ze moze znowu aktualizacja...jednak z tego co wiedze inne odnosniki do stron a takze nowe ktore sie pojawily zostaly.
Bardzo porosze o odpowiedz dlaczego nasz link zostal usuniety??
z powazaniem Mariusz Frydrycki
Pan
Mariusz Frydrycki
Z przykrością zawiadamiam, że ze strony internetowej UM Gliwice usunięto
odnośnik do forumgliwice, c o m. Odnośniki na naszej stronie są regularnie
aktualizowane, zawsze staramy się promować inicjatywy ciekawe, wnoszące coś
nowego do życia miasta. Niestety moim zdaniem Pańskie forum takiej roli już
nie spełnia, od dłuższego czasu jest miejscem wymiany prywatnych postów
między grupą znajomych. Dlatego podjąłem decyzję o usunięciu odnośnika no
forum z naszej strony.
Z poważaniem:
Piotr Popiel
Dyrektor Urzędu Miejskiego
espi - Pon Wrz 19, 2005 21:17
Będziemy płakać? :zdegustowany:
Aither - Pon Wrz 19, 2005 21:21
buhehehehehhehehe ale jaja... a przepraszam do czego wg Pana Piotra P. sluzy forum? a jak mamy nie byc grupa "znajomych" skoro mieszkamy w jednym miescie? Uwazam, ze komus zalezalo po prostu na tym i tyle... mnie UM nie jest potrzebny do szczescia.
Mariusz - Pon Wrz 19, 2005 22:28
ŻE-NA-DA ... - mój nauczyciel z historii tak by to określił ;-)
Dev - Pon Wrz 19, 2005 23:38
buhehehehe.... bez komentarza po prostu
kisia - Wto Wrz 20, 2005 01:19
Frycek napisał/a: | od dłuższego czasu jest miejscem wymiany prywatnych postów
między grupą znajomych |
nie sposób się z tym nie zgodzic :(
Frycek - Wto Wrz 20, 2005 06:45
kisia napisał/a: | Frycek napisał/a: | od dłuższego czasu jest miejscem wymiany prywatnych postów
między grupą znajomych |
nie sposób się z tym nie zgodzic :( |
owszem,ale przeciez po to jest forum,pozniej juz sie tutaj wszyscy znaja.
nawet jesli bylo by tutak 10tys ludzi to napisali by to samo.
Ja mam inne zdanie na to.....
jedno wam powiem......mnie to lotto (jeszcze zobaczymy :hyhy: )
espi - Wto Wrz 20, 2005 06:53
Jesli forum mialoby byc miejscem gdzie wymienia sie wylacznie opinie na temat Gliwic i imprez w Gliwicach to sorry, ja wysiadam. :zdegustowany:
frohike - Wto Wrz 20, 2005 06:54
hmm a niech ugryza sie w noc
ich strona tez niczego nie wprowadza do zycia
chyba koles nie widział naszych galerii o Gliwicach
to pewnie tez nic ciekawego i twórczego
Piotrulek - Wto Wrz 20, 2005 09:10
frohike napisał/a: | chyba koles nie widział naszych galerii o Gliwicach |
ten koleś,jak go nazywasz,widzi tylko koniec własnego nosa i okularki pana prezydenta.A może opinie o panu prezydencie ,panu dyrektorowi się nie podobały??olejcie tą sprawę,naprawdę i nie przejmujcie się...świat na stronie internetowej UM się nie kończy... :hurra: :hurra: :hurra:
bocianu - Wto Wrz 20, 2005 09:31
między grupą znajomych. |
prywatnych? mam wrazenie ze publicznych, a nie prywatnych.
ciekawe na czym musialoby polegac takie forum, zeby bylo "akceptowalne"?
zapytam pana Popiela przy okazji :)
tak sie składa, że mam okazje go znać.
Asienka - Wto Wrz 20, 2005 09:33
no cóz nie zgodze sie z wypowiedzią tego Pana :zalamany:
Frycek - Wto Wrz 20, 2005 11:16
bocianu napisał/a: | zapytam pana Popiela przy okazji
tak sie składa, że mam okazje go znać. |
Moze ci to wyjasni,bede wdzieczny :)
bocianu napisał/a: | ciekawe na czym musialoby polegac takie forum, zeby bylo "akceptowalne"? |
napewno do forum musialby miec dostep caly sztab UM Gliwice aby usuwac posty ktore sa zle,albo oczarniaja kogos.
Ale tak sie sklada ze jest wolnosc slowa i po to jest wlasnie to forum aby ludzie sie wypowiadali co im nie pasuje w gliwicach i o ludziach ktorzy cos maja wspolnego z tym miastem
Piotrulek - Wto Wrz 20, 2005 11:58
bocianu napisał/a: | zapytam pana Popiela przy okazji
tak sie składa, że mam okazje go znać. |
wątpliwa znajomość,ale cóz czasem tak bywa... :zalamany: :zalamany:
Aither - Wto Wrz 20, 2005 14:03
Frycek napisał/a: | jest wolnosc slowa i po to jest wlasnie to forum |
jednym slowem dla mnie to wsytarczy...
jesli nie podoba mi sie dzilalanie UM to dlaczego mam komus "tyl" lizac bo co... bo beda szantazowac ze usuna link ze strony? Nie no dajmy sobie spokoj... nie mam zamiaru bawic sie w grzeczna dziewczynke bo pan Prezydent czy inni pracownicy UM maja tutaj wglad...
Gmeras - Wto Wrz 20, 2005 14:47
połowa forum jest dotycząca Gliwic i bardzo dobrze ze wrzuiliście je na sam poczatek :] Ale ja sie zgodze forum jest do spraw prywatnych a dokładniej jak bocianu napisał publicznych tematów ale jest wiele tematów poruszanych w formie "chatu"
teraz moich pare rad możecie je olac krytykowac itd. ale ja mam swoje zdanie i kazdy może je napisac :]
wiec tak
z początku strony zrzucił bym dział
"Urodziny Forum" i zrzucił bym niżej :] bo już nie jest aktualne jak narazie :]
Pogaduszki o wszystkim też zrzucic nizej i o restauracjach dać wyżej :] dlaczego poniewaz chodzi mi o to żeby to niebyło rozrzucone po całym forum i tematy o gliwicach oddzielic czymś od rozmów towarzyskich z rozmowami na temat Gliwic :] Bo jak sama nazwa wsakuje to jest forum Gliwickie ale Gdy to forum było prowadzone tylko i wyłacznie na temat Gliwic to by było nudne i jestem za tym by te rozmowy towarzyskie były prowadzone o wszystkim ale zeby w tych działach byl pożądek i zeby to wszystko było oddzielone.. Sprawy dotyczace forum na sam dół poniewaz to są działy po to by forum miało rece i nogi... To narazie tyle później tylko napisac do nich i wyjasnic ze w tym nie chodzi tylko o to sprawy towarzyskie :]
Aither - Wto Wrz 20, 2005 14:51
Gmeras, porzadeczek mozna zrobic ale nie widze powodu, dla ktorego mialby pisac do nich znowu maila... nie chca... okej... bez nich damy sobie rade... zaloze sie ze najwiecej uzytkownikow weszlo do nas przez droge "pantoflowa" niz ze strony UM
Piotrulek - Wto Wrz 20, 2005 16:43
Aither napisał/a: | porzadeczek mozna zrobic ale nie widze powodu, |
Jak sama nazwa skazuje jest to Forum Mieszkańców Gliwic,a więc rozmawiają tu Gliwiczanie(i nie tylko) o sprawach miasta,ale rownież i o swoich odczuciach,przeżyciach,problemach,radościach i smutkach.Natomiast skoro motywacja Dyrektora UM jest tak,więc niech stworzy Forum Urzędu Miejskiego - zobaczymy ilu bedzie uczestników... :hyhy: :hyhy: :hyhy: - oby nie skończyło się śpiewaniem do szafy"?ubu dubu niech nam żyje prezes naszego klubu" :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Gmeras - Wto Wrz 20, 2005 17:06
Z linków tez duzo osób przychodzi
frohike - Wto Wrz 20, 2005 17:06
Frycek zablokuj IP z UM aby nie mogli wchodzic jako goście
Dev - Wto Wrz 20, 2005 17:32
pewnie na neonie jada :P
Czarnulka - Wto Wrz 20, 2005 18:47
Gmeras, moim zdaniem za bardzo się tym przejąłeś.
A mnie akurat najmniej obchodzi UM,mnie obchodzą forumowicze.
Aither - Wto Wrz 20, 2005 19:14
frohike napisał/a: | Frycek zablokuj IP z UM aby nie mogli wchodzic jako goście |
Krzysiu a co nam to da ze ich zablokuje? nie ma sie co rozwodzic nad tym... usuneli - spoko, ale nie widze potrzeby lizania komus "Zadka' tylko dlatego ze wyrazi zgode na zamieszczenie linka... sorry ale nie jestesmy czescia UM... nie jestesmy przymusowym forum... wchodzi kto chce... pisze co chce... a nie to co UM chce przeczytac...
DO UM Gliwice... bujajcie sie...
Frycek - Sro Wrz 21, 2005 07:58
Piotrulek napisał/a: | Natomiast skoro motywacja Dyrektora UM jest tak,więc niech stworzy Forum Urzędu Miejskiego - |
wtedy nie bedzie zadnych postow bo beda je kasowac,tak jak to bylo w przypadku tablicy ogloszen- cos zle napisales to usuneli :oczami:
frohike napisał/a: | Frycek zablokuj IP z UM aby nie mogli wchodzic jako goście |
Nie ma takiej potrzeby,niech sobie czytaja :)
Mozliwe ze Pan Prezydent badz inne osoby sa tutaj na forum i sie udzielaja a my o tym nie wiemy :P i swietnie sie bawia:)....moze kiedys zaprosimy Pana Prezydenta na spotkanie urodzinnowe :hyhy: :rotfl:
=CzArNuLkA= napisał/a: | Gmeras, moim zdaniem za bardzo się tym przejąłeś. |
no troche,bo ja wcale.Poprostu opublikowalem wam list jaki napisalem kilka miesiacy temu a na ktory dostalem w koncu odpowiedz.
Mysle ze na tym mozna zakonczyc rozwodzenie sie nad UM :zakrecony:
ps. Przeciez to samo bylo jak napisalem pismo o objecie Patronatu nad forum
Admike - Sro Wrz 21, 2005 08:03
tak sobie przeczytałem uzasadnienie od tego człowieka z UM i wydaje mi się ono conajmniej dziwne.Chętnie bym się go zapytał do czego zatem ma słuzyć forum,jak nie do wymiany prywatnych poglądów?
Frycek - Sro Wrz 21, 2005 08:10
Pozwole sobie zacytowac odpowiedz na pismo zlozone w formie papierowej do Prezydenta Miasta .( o ktorym mowa w innym topicu)
" W odpowiedzi na prośbę o patronat Prezydenta Miasta Gliwice oraz pokrycie kosztów utrzymania strony internetowej w w w forumgliwice, c o m informuję ,że wniosek został rozpatrzony negatywnie .
Powodem takiej decyzji jest fakt, iż specyfika forum internetowego pozwala na prowadzenie rozmów i wyrażanie opini na dowolne tematy.
Należy więc wziać pod uwagę fakt, że w dyskusjach moga wystapić wulgaryzmy lub inne wypowiedzi , które nie powinny być popoerane przez Prezydenta Miasta Gliwice.
Ponadto, w kwesti pokrycia kosztów zwiazanych z utrzymaniem strony informuję ,że jednostki samorzadu terytorialnego nie maja prawnej możliwosci udzielania wsparcia finansowego osobom prywatnym"
PAKuS - Sro Wrz 21, 2005 09:12
Frycek napisał/a: | moze kiedys zaprosimy Pana Prezydenta na spotkanie urodzinnowe |
jestem za
Piotrulek - Sro Wrz 21, 2005 09:42
Frycek napisał/a: | moze kiedys zaprosimy Pana Prezydenta na spotkanie urodzinnowe |
a ja jestem oprzeciw,nasze spotkania mają być przyjemności i radością dla nas,a nie przymusowym siedzeniem na "sztywno",a do tego wyobraźcie sobie macającą nowe mięsko Aitherhahahahahahahahahahah :D :D :D :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Frycek - Sro Wrz 21, 2005 10:12
Piotrulek napisał/a: | a nie przymusowym siedzeniem na "sztywno" |
a czemu na sztywno moze nasz Prezydent jest luzak :zakrecony:
Piotrulek - Sro Wrz 21, 2005 10:43
Frycek napisał/a: | Prezydent jest luzak |
masz rację zamiast na forum można mu wygarnąć na imprezce
Aither - Sro Wrz 21, 2005 10:49
Piotrulek napisał/a: | a do tego wyobraźcie sobie macającą nowe mięsko Aitherhahahahahahahahahahah |
ja to widze.... poza tym nie interesuje mnie Prezydent Gliwic... co moze mialabym sie ograniczac z powodu jego obecnosci ? Na pewno nie... Co do spotkania urodzinowego... spoko... nie mozna zabronic mu przyjsc... ale nie widze tez konkretnego powodu... to sa urodziny forum... urodziny nas wszystkich... jesli Prezydent jest naszym uzytkownikiem to niech przyjdzie jako uzytkownik a nie Prezydent Gliwic. Nikogo nie bede wyrozniac tylko dlatego ze jest Prezydentem...
Frycek - Sro Wrz 21, 2005 11:25
:rotfl: :rotfl:
ziutek997 - Sro Wrz 21, 2005 12:31
Ja nie widzę powodu do zbytniego oburzenia.... jesli twierdzą że forum nie odpowiada im tematycznie no to trudno... przecież to nie koniec świata :)
W sumie forum ma charakter raczej towarzysko rozrywkowy a nie informacyjny i zapewne dlatego zrezygnowali z odnośnika... :)
Frycek - Sro Wrz 21, 2005 13:36
ziutek997 napisał/a: | Ja nie widzę powodu do zbytniego oburzenia |
przeciez nikt sie nie oburza:)
ziutek997 - Sro Wrz 21, 2005 13:54
Frycek, ty może nie... ale niektóre wypowiedzi prawie stają się agresywne....
Aither - Sro Wrz 21, 2005 13:56
ziutek997, dziekuje, dziekuje :) wiedzialam, ze na mnie zwrocisz uwage :) tak moze i agresywna... ale tylko dlatego, ze nie mam zamiaru trzymac jezyka za zebami bo Pan Prezydent patrzy.... ja nie slucham sie rodzicow a co mam sluchac Pana Prezydenta? lekka przesada...
ziutek997 - Sro Wrz 21, 2005 14:04
Ależ Bogusiu... ja nie mówię tu o słuchaniu się.... tylko skoro nie to nie... i nie ma tu powodów do żalu i niezadowolenia :)
Aither - Sro Wrz 21, 2005 14:05
ale kto sie zali ? przeciez ja tylko wyrazilam swoje zdanie :) ze ograniczac sie nie bede :)
ziutek997 - Sro Wrz 21, 2005 14:13
Aither, proszę bardzo :) w sumie to mi to nie przeszkadza... :) tez tylko wyraziłem swoje zdanie :)
Aither - Sro Wrz 21, 2005 14:32
no i wszystko jasne :) plakac za UM nie bedziemy [przynajmniej nie ja :D ]
frohike - Sro Wrz 21, 2005 15:20
niech sie pociesza wladza bo nastepne wybory wygra ktos z grona forumowiczów :D
Piotrulek - Sro Wrz 21, 2005 16:05
frohike napisał/a: | niech sie pociesza wladza bo nastepne wybory wygra ktos z grona forumowiczów |
Właśnie zacząłem, myśleć o kandydowaniu ,po przeczytaniu twojej propozycji :hurra: :hurra: :hurra:
frohike - Sro Wrz 21, 2005 16:17
Piotrulek, myslałem o kimś młodszym
np o mnie samym :rotfl:
Piotrulek - Sro Wrz 21, 2005 16:23
frohike napisał/a: | np o mnie samym |
Krzysiu twoja szczerość mnie powalila,ok,kandyduj ty ale ja będe twoim szefem sztabu wyborczego,dobra?? :hurra: :hurra:
kisia - Czw Wrz 22, 2005 00:23
Frycek napisał/a: | owszem,ale przeciez po to jest forum,pozniej juz sie tutaj wszyscy znaja. |
oczywiście i ja nie mówie żeby pisać tylko o Gliwicach, bo po pierwsze aż tak wiele się w nich nie dzieje, a po drugie jednostajnośc tematów szybko sie nudzi. Super że mamy tyle działów i że można porozmawiać o wszystkim, ale zauważyłam że od jakiegoś czasu w niektórych topikach rozmowy sa prowadzone między dwoma czy trzema osobami i przypominaja rozmowe na gg czy czacie, zupełnie nic nie wnosza do tematu, ciągna się stronami i zniechecaja nowych potencjalnych forumowiczów.
A co do UM to kij im w oko :P
MajkeL - Czw Wrz 22, 2005 10:32
kisia napisał/a: | A co do UM to kij im w oko |
dosłownie :kijemgo:
;)
Admike - Czw Wrz 22, 2005 12:02
kisia napisał/a: | A co do UM to kij im w oko |
:kijemgo:
Kisiu rewelacyjnie powiedziane :padam: :ok: :super: :D
bocianu - Czw Wrz 22, 2005 15:28
Załatwiam własnie linka na stronie powiatu.
Frycku, poprosze namiar na bannery jakies, w razie jakby sie udało.
Frycek - Czw Wrz 22, 2005 16:04
Frycek - Czw Sie 17, 2006 20:28
MIlo mi jest poinformowac ze link na stornie Urzedu Miejskiego powrocil :)
co swiadczy o tym ze jednak liczymy sie na scenie gliwickiej :)
katarzyna35k-ce - Czw Sie 17, 2006 20:30
No super :) szkoda ze nie ma takiego fajnego forum katowickiego :(
Darx - Pią Sie 18, 2006 12:14
między grupą znajomych. |
Aż przykro to mówić ale tak niestety to wygląda... Chociaż z drugiej strony to jest forum politematyczne i być może pan Piotr(??) właśnie tematy nie do końca związane z życiem Gliwic przeglądał :)
Ważne, że forum nadal istnieje i jakoś zdobywa nowych użytkowników bez "ingerencji" UM :D
Aither - Pią Sie 18, 2006 12:24
nie ma na forum duzo takich tematow :) sadze ze link wrocil bo jest glosno o forum :) zreszta... co to za roznica :)
frohike - Pią Sie 18, 2006 15:52
Aither, nasza stronka tez jest na stronie UM :D
|
|
|