|
|
dupiate forum
|
 |
Lokale - Przyszepty Lwowskie Nowa kafejka
ANIUS - Sob Lip 09, 2005 22:03 Temat postu: Przyszepty Lwowskie Nowa kafejka W jednej z bocznych uliczek rynku odkrylam nowa kawiarenke. Nazywa sie "Przyszepty Lwowskie" (o ile dobrze zapamietalam), jest w miejscu "Pozegniania z Afryka" czyli w tej uliczce, gdzie TelePizza.
Nie byla w srodku , ale wygladalo apetycznie:)
Mam nadzieje, ze jest nowa, a nie jest tam od kilku miesiecy, bo dawno tam nie bylam:)
kisia - Sob Lip 09, 2005 22:08
No właśnie tak mi się wydawało kiedyś jak jechałam ul. Krupniczą ze nie ma juz Pożegnania z Afryką. A co do tego nowego lokaliku to nazwa nasuwa mi skojarzenia, ze jest to lokalik dla starszych osób, w którym będzie przygrywac lwowska muzyka :) Myśle, że dobrze bo starsze osoby nie maja za bardzo gdzie się podziać jak chcą się gdzies wybrać :D
ANIUS - Sob Lip 09, 2005 22:15
kisia napisał/a: | to lokalik dla starszych osób, w którym będzie przygrywac lwowska muzyka |
hmmmm, tego nie wiem , okiem zwiadowcy zauwazylam tylko, ze sa ladne stoliczki male, lada z ciachami i deserami....nie wiem czy dla starszych bo muzuuuuzyki nie slyszalam :)
Cytat: | bo starsze osoby nie maja za bardzo gdzie się podziać jak chcą się gdzies wybrać Wesoly
|
to fakt:) nie maja gdzie babcie poznawac nowych dziadkow :rotfl:
kisia - Sob Lip 09, 2005 22:44
ANIUS napisał/a: | nie maja gdzie babcie poznawac nowych dziadkow |
no własnie jedynie jak wyjada do sanatorium ale o to teraz nie łatwo, poza tym drogo. Napewno sie bardzo ucieszą z takiej kafejki :)
cinque - Wto Lip 12, 2005 11:37
jest taki klub w trojmiescie , nazywa sie...
kisia napisał/a: | sanatorium | :rotfl: :rotfl: :rotfl:
ANIUS - Wto Lip 12, 2005 11:41
cinque napisał/a: | est taki klub w trojmiescie |
dla starszych ludzi?
czy tylko taka nazwa ciekawa ;) ?
cinque - Wto Lip 12, 2005 11:42
nazwa tylko, pewnie stad, ze w centrum kurortu :) w klubie tylko eee baaardzo mlodzi wytrzymaja :rotfl:
ale moze wprowadzac w blad ;)
ANIUS - Wto Lip 12, 2005 11:56
cinque napisał/a: | eee baaardzo mlodzi wytrzymaja |
tak malo powietrza? czy taka glosna muzyka?
cinque - Wto Lip 12, 2005 12:15
muzyka :D choc osobiscie nie zwracalam na nia uwagi (ale to bylo o 5 rano... ;) )
Szamanka - Pią Mar 10, 2006 16:20
Az chce sie spytac...i co t tym nowym miejscem co go "Przyszepty Lwowskie" nazywaja?
czy nadal istnieje?...ktos juz tam byl, zobaczyl...moze powiedziec...ocenic?
Basiorek - Sob Lip 15, 2006 23:05
Istnieje :) Co jakiś czas odbywają się tam tematyczne wieczory poetyckie przygotowane przez Teatr Magazyn.
Osobiście byłam dwa razy w godzinach wieczornych, jacyś dziadkowie siedzieli przy stoliku, ale to raczej miejsce skierowane do wszystkich.
Menu- znośne ceny, mogłoby być obszerniejsze ( ale może coś się zmieniło). Miejsce do pogaduszek koleżeńskich, sądzę, w sam raz :)
kobi - Sob Lip 15, 2006 23:51
O tak, jak najbardziej istnieje :) Trzeba się tam wybrać znowu :zawstydzony:
Major - Sro Lip 19, 2006 21:21
To jest taka mała kafeteria? Czy może myle lokale?
Kiedy przechodzi się tamtędy da się wyczuć bardzo mocny aromat kawy.
|
|
|