dupiate forum

Forum - Wasza opinia na temat logo

Demmo - Pon Cze 27, 2005 08:31
Temat postu: Wasza opinia na temat logo
Chciałbym poznać Waszą opinię na temat logo znajdującego się poniżej. Jakie wrażenie sprawia na pierwszy rzut oka? Jakie odczucia budzi? No i ogólnie jak się prezentuje, czy jest brzydkie, ładne, badziewne, wiejskie itd ;)
Bo dostałem je do oceny i już sam nie wiem co myśleć.
Jak Wy uważacie?

cinque - Pon Cze 27, 2005 08:38

:) moim zdaniem... przegadane, niepotrzebnie zroznicowana czcionka, chyba uproscic trzeba troszke, ale to tak na pierwszy rzut oka :) Na drugi sie juz nie wypowiadam, bo nie jestem specjalista ;) :)
Dev - Pon Cze 27, 2005 08:42

TYPOWE, nic nadzwyczajnego :)
ale przynajmniej czytelne i latwo zapamietac

kisia - Pon Cze 27, 2005 09:28

Zwykłe niczym się nie wyróżniajace,
cinque napisał/a:
niepotrzebnie zroznicowana czcionka

to akurat jak dla mnie jest ok, kolorki też fajne, ale ja się na tym nie znam :)

Tobi - Pon Cze 27, 2005 09:37

Oprócz nieuzasadnionego wyróżnienia liter M i A jest ok. Spróbowałbym też wywalić ten niebieski kawałeczek za czerwonym paskiem (po prawej).
kisia - Pon Cze 27, 2005 09:48

Tobi napisał/a:
Oprócz nieuzasadnionego wyróżnienia liter M i A

pewnie wyróżnili tak żeby było fikuśniej :)
Cytat:
Spróbowałbym też wywalić ten niebieski kawałeczek za czerwonym paskiem (po prawej).

masz racje :)

bocianu - Pon Cze 27, 2005 13:59

M i A troche razi.
i malo czytelny ten symbol (czerowny pasek)
co to ma symbolizowac?
czy to tylok tki fikusny ozdobniczek?

Dana - Pon Cze 27, 2005 14:21

To krzywe M jakoś mi nie pasuje A może być

Fajne dla oka ,rozpoznawalne i zapamiętywalne :D

Tobi - Pon Cze 27, 2005 16:24

kisia napisał/a:
Tobi napisał/a:
Oprócz nieuzasadnionego wyróżnienia liter M i A

pewnie wyróżnili tak żeby było fikuśniej :)
Cytat:
Spróbowałbym też wywalić ten niebieski kawałeczek za czerwonym paskiem (po prawej).

masz racje :)

No no jaka zgodna kobietka :hyhy:

AgnieszkaL - Pon Cze 27, 2005 16:29

dla mnie takie troche jak pamiątki z czasów komuny
Czarnulka - Pon Cze 27, 2005 16:38

Mi sie jakoś nie podoba.
frohike - Pon Cze 27, 2005 19:15

M mi sie nie podoba i N jakies takie szerokie, reszta jak dla mnie jest ok
Dev - Pon Cze 27, 2005 19:19

no N ciut za duze... moze fajnie by to wygladalo na zoltym tle ;]
Dev - Pon Cze 27, 2005 19:25

Hm wg mnie lepiej to wyglada

Demmo - Pon Cze 27, 2005 20:33

ała.. ten żółty odpada.. z tego co pamiętam to to M było robione jako coś charakterystycznego w nazwie, a Polska to chyba tak dorobione na wzór tego ;)
bez tego niebieskiego po prawej? mozna zasugerować.. :]

Demmo - Pon Cze 27, 2005 20:40

hmm.. dla porównania stare i sugerowane

Frycek - Pon Cze 27, 2005 22:46

mysle ze to jest lepsze......
ale uwazam ze ty bys zrobil lepsze niz te co pokazujesz

zania - Pon Cze 27, 2005 22:50

jakies dziwne , to chyba soprawa kolorow, czerwony i niebieski, zreszta to nie niebieski to szaro bury :P
kisia - Pon Cze 27, 2005 23:28

bez tego niebieskiego lepiej, żłoe tło zdecydowanie odpada
glewitz - Pon Cze 27, 2005 23:30

logo jak logo
lisza - Pon Cze 27, 2005 23:43

ee tam jest OK
Demmo - Wto Cze 28, 2005 08:40

logo jak logo? heh.. to chyba dobrze, no nie? bo gdyby było np. logo jak tramwaj to już by było nieco dziwnie :rotfl:
Frycek - Wto Cze 28, 2005 13:17

Demmo wez im zrob jakies logo bo te sa daremne :rotfl: :niepewny:
Demmo - Wto Cze 28, 2005 17:33

ja się na tym nie znam :P
morigan - Sro Cze 29, 2005 11:00

Logo nie jezt najgorsze choć bardzo proste. Sądze ze logo powinno pasować do firmy, osoby, stronki. Nie wiem czyje te logo i co ma reprezentowqać wiec trudno to ocenić. Czasami proste loga najbardziej pasują do produktu czasami lepiej dać bardziej wymyślone. Co do tych literem M i A do których kazdy się przyczepił... warto zmieniać literki w czcionce ale może lepiej na początku każdego wyrazu lub poprostu zmienić ją na inną. Nie jestem za białym tłem (choć jak mówie zależy to od prosduktu), lepiej wrzucić jasny odcień niebieskiego lub czerwnieni, ale wiesz, taki spokojny, nie zucający się w oczy :) Co to znaczna na logo, słychaj jeżeli firma czy coś tam ;) ma taki znaczek od zawsze zmeiniać go ci nie wolno. To jest znak rozpoznawczy. Czasami faktycznie niektóre firmy mają znaczki tak badziewne że szok, bo czasami mają je od x lat kiedy nie było jeszcze nowych trendów ale i tak potrafią zrobić z nim ekstra logo.
Na zakończenie podsumowując: logo złe nie jest, małe poprawki i byłoby ok, choć zależy to od tego co ma reprezentować

ANIUS - Nie Lip 03, 2005 19:10

moim zdaniem bardzo proste, nie wskazuje na nic profesjonalnego:(
poza tym, nie wiadomo co to przedstawia :) a w jakis sposob powinno sie odwolywac do profilu firmy, czy tez do produktu, wtedy jest latwiej zauwazalne i zostaje w pameci...

Demmo - Pon Lip 04, 2005 21:03

hmm.. tak czy siak zostało odrzucone przez szefa.. na stos z nim :rotfl:
kisia - Pon Lip 04, 2005 23:56

Demmo czyli juz nie ma tego loga :?: i trzeba wymyślić całkiem nowe :?:
Demmo - Wto Lip 05, 2005 00:02

taa
a masz jakiś pomysł? ;)

kisia - Wto Lip 05, 2005 00:15

pewnie nie ale czym sie zajmuje firma :?:
Frycek - Wto Lip 05, 2005 06:14

Demmo napisał/a:
hmm.. tak czy siak zostało odrzucone przez szefa.. na stos z nim

to masz fajnego szefa ;)

kisia - Sro Lip 06, 2005 01:06

Demmo to kij mu w oko :kwasny: teraz niech sam sobie wymyśla. a jak przyjdzie na forum sie poradzić to mu powiemy co o nim myślimy ;) :rotfl:
glewitz - Pon Lip 18, 2005 22:21

i demmo wywali z pracy... to chyba nie najlepszy pomysł :/
Frycek - Pon Lip 18, 2005 23:02

glewitz napisał/a:
i demmo wywali z pracy... to chyba nie najlepszy pomysł

Demmo siedzi sobie na wakacjach i smazy cztery litery

glewitz - Pon Lip 18, 2005 23:04

chyba że tak
Demmo - Czw Lip 21, 2005 07:57

he he.. firma zajmuje się tym co zawsze, czyli serwery, sklepy on-line, serwisy www...
i trzeba zmodernizować sajta bo jak go widzę to mnie normalnie straszy :rotfl: :zdegustowany:

wchodzę na naszego sajta i..
:przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony:

i zamykam.. :looka: :zawstydzony: :wstyd:

Demmo - Czw Lip 21, 2005 23:07

ee.. swoją drogą jak mój temat traktuje o forum lub portalu ForumGliwice to normalnie gratuluję modom :/ :looka:

ostatnio mi się nudziło i wymyśliłem takie coś.. pewnie i tak nie przejdzie.. ale że mi się nudziło to sobie wyskrobałem :]

ANIUS - Pią Lip 22, 2005 07:14

juz ladniejsze:) ale... takie wyblakle kolory, nikt nie zapamieta ;) :P
kisia - Pią Lip 22, 2005 08:56

w takmtym logo było jeszcze "POLSKA" :)
Demmo - Pią Lip 22, 2005 13:24

ano było "POLSKA" ;) a w tym nie ma.. w obecnym też nie ma.. jeszcze nie wiemy czy będzie to Polska czy nie.. się zobaczy.. ;)
wcześniej miało też być ComVision Media Group.. potem ComVision Polska (he he.. tak patriotycznie :hyhy: ) ale w końcu chyba zostanie samo ComVision tak jak jest obecnie..

co do kolorów... po długotrwałej analizie portfolio wielu projektantów doszedłem do wniosku, że takie najbardziej rzucają się w oczy mimo że nie ma w nich rzucających się kolorów.. ;)
może własnie dlatego że wiele było wykonanych przy użyciu ostrych kolorów te o nieco innej kolorystyce zapadały mi w pamieć.. i do teraz wiem które loga były w ten sposób zrobione.. a pozostałe? pamiętam tylko jedno które podobało mi się ze względu na formę..
ale to też jest w sumie kwestia preferencji.. :]