|
|
dupiate forum
|
 |
Nasze miasto - Szef Straży Miejskiej- Andrzej Nowak
limnea - Sob Cze 04, 2005 23:33 Temat postu: Szef Straży Miejskiej- Andrzej Nowak A to się dzieje tu i teraz w Gliwicach. Oto jak sobie radzą kandydaci na posłów RP h t t p;//katowice.naszemiasto, p l/wydarzenia/483790.html
Prywata , prywata i jeszcze raz prywata :kwasny: :kwasny:
trunks - Nie Cze 05, 2005 01:26
Niestety, ale Gliwice nie są jakims wyjątkiem :looka:
Demmo - Nie Cze 05, 2005 08:43
heh.. nie wiem czy dobrze zrozumiałem.. koles gada że ma pozwolenie od tego jakiegoś małysza, a tamten twierdzi że wogóle to nie od nich ta kostka?
swoją drogą frankiewicz to chyba jakiś imbecyl.. skoro niekaralność dotyczy zwykłych funkcjonariuszy, to chyba komendanta powinno dotyczyć to dwukrotnie, jeszcze przemnożone przez zasługi i uczciwość do kwadratu?
co z tego że funkcjonariusz są porządni jak będą kierowani przez kryminalistę lub wałkarza, który wszystkie niewygodne sprawy będzie tuszował itd?
no to chyba mija się to z celem.. ale najwyraźniej nie dla wszystkich jest to oczywiste :looka:
Aither - Nie Cze 05, 2005 11:25
BUHEHEHEHHEEEE nie no moze chcial sobie dzialke wylozyc kostka brukowa :) co sie czepiacie :D a tak serio... coz... nie rozumiem dlaczego czlowiek karany sadwownie na 8 w zawiasach w ogole zostal przyjety do SM a juz totalnie nie rozumiem jakim cudem awansowal na komendanta... jednym slowem... syf i malaria... teraz powinni ustosunkowac sie do polskiego prawa i konedanta zwolnic lub zdegradowac... ale i tak nie mialo by sensu degradowanie skoro wisza na nim zawiasy... powinien byc usuniety ze stanowiska i pelnionych funkcji "porzadkowych". A co do Pana Prezydenta radze aby nie popieral przestepczosci... bo to moze sie na nim bardzo zle odbic.
Reasumujac... komendant powinien ustapic dobrowolnie lub sila "zwolniony" a prezydent powinien rowniez beknac za powolywanie "kryminalistow" na tak wysokie stanowiska.
of - Nie Cze 05, 2005 11:59
tragedia i zlodziejstwo!!! no ale o Panu Nowaku nasluchalem sie juz wczesniej... nie jestem zaskoczony :kwasny:
Aither - Nie Cze 05, 2005 12:04
osfald coz przyznaje, ze nie slyszalam wczesniej takich rzeczy... albo po prostu nie zwracalam uwagi na to... ja jestem zbulwersowana takim postepowaniem.
of - Nie Cze 05, 2005 12:12
w pewnych grupach to juz chyba czlowiek legenda... jednak w bradzo negatywnym znaczeniu... :zdegustowany:
Aither - Nie Cze 05, 2005 12:14
Przyznaje sie ze nidgy o nim nie slyszalam... moze dlatego ze jestem totalnie apolityczna... nie wiem... ale powinni cos z takimi ludzmi zrobic a nie utrzymywac ich za wszelka cene...
of - Nie Cze 05, 2005 12:29
jestem za :)
Aither - Nie Cze 05, 2005 12:39
zadam glupie pytanie... kto powoluje takich ludzi na stanowiska ? bo nie wiem nawet :zdziwko:
of - Nie Cze 05, 2005 12:49
to juz limnea moze powiedziec... chyba prezydent miasta? straz miejska jest instytucja budzetu miasta
Aither - Nie Cze 05, 2005 12:51
osfald a kto prezydenta miasta ? :looka: musialabym sie chyba troszku takimi sprawami zainteresowac ;)
of - Nie Cze 05, 2005 12:53
de facto my... gliwiczanie :)
Aither - Nie Cze 05, 2005 12:56
o to juz mniej ciekawie ... dziwne nie bylam na ani jednych "wyborah" prezydenta Gliwic :) no ale
precz z takimi wladzami ! ! ! :) [jej jeszcze mnie zamkna za bunt :D ]
of - Nie Cze 05, 2005 12:59
h t t p;//w w w um.gliwice, p l/index.php?id=160/1
tutaj pokrotce opisali wybory :)
Aither - Nie Cze 05, 2005 13:06
no to na pewno nie glosowalam :D
a tam... i tak nawet jakby sie "petycje" pisalo to nic nie zrobia... znajda tysiace przyczyn dla ktorych komendant przysluzyl sie miastu i zostanie na swoim stanowisku... ale wciaz mnie gryzie jedna rzecz... skoro ma zawiasy to jak to mozliwe aby taka sprawe "przeoczono" ? no i tutaj wychodzi na jaw to co sie dzieje na gornym szczeblu.... nic tylko kalacha i wystrzelac jak kaczki...
of - Nie Cze 05, 2005 13:10
jesli nie pozbawiono go praw obywatelskich to chyba mogl zostac tym komendantem...?
Aither - Nie Cze 05, 2005 13:13
jak dostaje 8 w zawiasach to chyba jest automatyczne... przynajmniej pozbawienie praw co do pelnienia funkcji samorzadowych... to ma swoja nazwe ale nie przypominam sobie na chwile obecna jak to sie fachowo zwalo... w kazdym badz razie powinni go usunac... to wstyd aby takiego czlowieka powolywac na takie stanowisko... do tego nie byle jakie...
of - Nie Cze 05, 2005 13:21
no ja raczej jestem marnym znawca prawa :]
Aither - Nie Cze 05, 2005 13:40
no w takich przypadkach ja tez nie bardzo... ale odebranie praw byloby dla mnie raczej sensowne :)
Dorotka - Pon Cze 06, 2005 12:38
Co by o Panu Nowaku nie pisać to facet jest kosmicznie skuteczny . Nie ukrywam że z pewną dozą nieufności podchodzę do tego co wypisuje Dziennik Zachodni i z osądem to raczej poczekałabym na wyjaśnienie tej kwestii do końca. Miałam parę razy okazję spotkac Pana Nowaka i służbowo i prywatnie, widzialam go "w akcji" i nie ukrywam, że darzę go sporą sympatią i jako człowieka i jako fachowca w tym co robi. A że się parę lat temu wkurzył i natrzaskał nieco strażnikowi..... ja też czasem mam ochotę trzasnąć strażnikowi jak mi buczy za uchem że mój kilkunastoletni pies który nie ma prawie zębów, ledwo co chodzi i widzi a ja go wlokę za sobą na smyczy nie ma kagańca :-) Fakt, że sami stażnicy go nie lubią też jest dla mnie dosyć oczywisty - jako szef jest baaaardzo wymagający i się z nimi raczej nie patyczkuje, ale to chyba nie wada ani przestępstwo :-)
Poczekamy zoaczymy.... ale jakoś mi się nie chce wierzyć w tą rewelację DZ.
Aither - Pon Cze 06, 2005 12:42
Dorotka w sumie masz racje :) nie mozna skazywac czlowieka na smierc spoleczna poki nie rozwiaze sie ta sprawa :) ale natrzaskanie straznikowi to juz przesada... oni wykonuja tylko swoja prace nie mozna ich "karac" za to, ze sa takie a nie inne przepisy.
ANIUS - Pon Cze 06, 2005 13:13
Cytat: | ze sa takie a nie inne przepisy.
|
w przepisach bylo, ze maja w TAKIEJ sytuacji "natrzaskac" czlowiekowi" :zdegustowany:
chyba nie :P
Aither - Pon Cze 06, 2005 13:17
ANIUS tu jest mowa nie o tym, ze facet trzaska straznikom tylko o to ze straznik w przepisach ma obowiazek zwrocenia Ci uwagi na to ze pies jest bez kaganca lub nawet wystawienia mandatu... a nie to ze ma prawo w swietle przepisow komus natrzaskac...
ANIUS - Pon Cze 06, 2005 13:23
Aither napisał/a: | facet trzaska straznikom tylko o to ze straznik w przepisach ma obowiazek zwrocenia Ci uwagi na to ze pies jest bez kaganca lub nawet wystawienia mandatu... |
ma prawo i taki jest jego obowiazek
nie zrouzmialas co chcialam powiedziec:)
Aither - Pon Cze 06, 2005 13:24
ANIUS troszke zle Ci sie to ujelo...
ANIUS - Pon Cze 06, 2005 13:27
byc moze zle sie ujelo:)
bo jedna reka forumuje, a druga wypisuje dyplomy, a jeszzce trzecia :przestraszony: przegladam notatki do egzaminu:)
of - Wto Cze 07, 2005 08:49
Dorotka napisał/a: | Co by o Panu Nowaku nie pisać to facet jest kosmicznie skuteczny |
co by o nim nie pisac powinien poddac sie leczeniu w zakladzie zamknietym... sorka ale to co wyprawia ze straznikami to jest sprawa dla sadu a nie NORMALNOSC... stanowczo wykracza poza granice mobbingu ocierajac sie o ZNECANIE...
Dorotka napisał/a: | A że się parę lat temu wkurzył i natrzaskał nieco strażnikowi..... ja też czasem mam ochotę trzasnąć strażnikowi jak mi buczy za uchem że mój kilkunastoletni pies który nie ma prawie zębów, ledwo co chodzi i widzi a ja go wlokę za sobą na smyczy nie ma kagańca :-) |
jestem wstrzasniety! po pierwsze przez aprobate takich zachowan, a po drugie przez stosunek do prawa... jednym slowem niech moj slepy pies wali kupska gdzie popadnie, niech chodzi bez kaganca????
I znowu ta sama, jakze polska, postawa... ZLE mi sie dzieje! kto winny?! Staznicy? Policja? Sasiad? .... a moze to ja? NIE! to napewno straznicy!!! i w leb go!
Dorotka napisał/a: | Fakt, że sami stażnicy go nie lubią też jest dla mnie dosyć oczywisty - jako szef jest baaaardzo wymagający i się z nimi raczej nie patyczkuje, ale to chyba nie wada ani przestępstwo |
zareczam, ze nie tylko straznicy go tak postrzegaja! w dzisiejszych czasach za braki w kulturze i brak "patyczkowania sie" mozna trafic w koncu na kogos kto wytoczy sprawe takiemu "szefowi"! i oby TAK sie w koncu stalo!
Piotrulek - Wto Cze 07, 2005 09:19
osfald napisał/a: | de facto my... gliwiczanie |
To prawda,masz rację to wina gliwiczan,przyznam się tylko ,że nie należalem do elektoratu Frankiewicza tylko do jego przeciwnika,a wiesz kto nim był ,no nie??
Dorotka - Wto Cze 07, 2005 09:23
Ty Osfaldku jesteś wstrząśnięty - ja zmieszana :-) Mój ślepy pies "wali kupska" jak to ładnie ująłeś jedynie w swoim własnym ogródku - poza niego wychodzi tylko w przypadku kiedy go wlokę do weterynarza - i to właśnie na Fredry pod gabinetem weterynarza sekundę po tym jak wysiedliśmy z autka przez godzinę wałkowałam temat kagańca z pewnym strażnikiem, któremu wadził pies przechodzący z auta do lekarza, a nie wadzili mu dziwnie "kulturalni konsumenci piwa" dwa kroki dalej na murku - czyżby ich się pan strażnik bał a mnie nie? bywają ludzie i ludziska - widać ten strażnik był akurat ludziskiem. Są pewne granice zdrowego rozsądku. I zapewniam Cię że mnie też drażnią kupsa a chodnikach i trawnikach.
Zapewniam Cię że mój strosunek do prawa jest jak najbardziej normalny - a po zdaniu tóre Cię tak wstrząsnęło był znaczek ":-)" co oznaczałoby że było to pół żartem pół serio. Oczywiście - nie jest normalnym fakt, że się tłucze ludzi na ulicy - ale nie zmienia to faktu że podtrzymuję swoją opinie o Panu Nowaku - czy to kogoś będzie wtsrząsało czy nie.
z wytoczeniem sprawy komuś za mobbing i brak patyczkowania się to całkiem słusznie prawisz - ale czy nie znamiennym jest fakt, że jeszcze nikt tego nie zrobił?
of - Wto Cze 07, 2005 09:27
niestety juz nie pamietam... to byl 2002r... wiem, ze byla dogrywka... co oznacza, ze nie bylo duzej przewagi P. Frankiewicza. Przypomnisz mi?
of - Wto Cze 07, 2005 09:34
Cytat: |
Ty Osfaldku jesteś wstrząśnięty - ja zmieszana :-) Mój ślepy pies "wali kupska" jak to ładnie ująłeś jedynie w swoim własnym ogródku - poza niego wychodzi tylko w przypadku kiedy go wlokę do weterynarza - i to właśnie na Fredry pod gabinetem weterynarza sekundę po tym jak wysiedliśmy z autka przez godzinę wałkowałam temat kagańca z pewnym strażnikiem, któremu wadził pies przechodzący z auta do lekarza, a nie wadzili mu dziwnie "kulturalni konsumenci piwa" dwa kroki dalej na murku - czyżby ich się pan strażnik bał a mnie nie? bywają ludzie i ludziska - widać ten strażnik był akurat ludziskiem. Są pewne granice zdrowego rozsądku. I zapewniam Cię że mnie też drażnią kupsa a chodnikach i trawnikach.
Zapewniam Cię że mój strosunek do prawa jest jak najbardziej normalny - a po zdaniu tóre Cię tak wstrząsnęło był znaczek ":-)" co oznaczałoby że było to pół żartem pół serio. Oczywiście - nie jest normalnym fakt, że się tłucze ludzi na ulicy - ale nie zmienia to faktu że podtrzymuję swoją opinie o Panu Nowaku - czy to kogoś będzie wtsrząsało czy nie.
z wytoczeniem sprawy komuś za mobbing i brak patyczkowania się to całkiem słusznie prawisz - ale czy nie znamiennym jest fakt, że jeszcze nikt tego nie zrobił? |
ehhh... ok... zauwazylem usmiech na koncu zdania, a nie wink czyli ;) Ciesze sie, ze masz takie podejscie do psa i jego potrzeb.... to jest naprawde zadkosc! Ostatnio pierwszy raz w zyciu zobaczylem Pania ktora do reklamowki zbierala odchody swojego pupilka! BRAWO! Co do straznikow... sam widzialem, ze wlepiaja mandaty menelikom... tylko ze polowa nie ma dowodu ani miejsca zameldowania, nie mowiac o pieniadzach na zaplacenie tej kary... w kazdym razie oczywiscie zarowno menelikow jak i psy bez kaganca powinny byc "wychwytywane"... nie wiem co bardziej moze byc szkodliwe... wszyscy wiemy, ze roznie to bywa... reszty nie komentuje bo sie zgadzamy :)
Piotrulek - Wto Cze 07, 2005 14:42
osfald napisał/a: | Przypomnisz mi? |
Głosowałem na Ogryzka...i przegrałem,niestety... :( :(
of - Wto Cze 07, 2005 15:08
aaa... cos kojarze :) Ciekawe jak bedzie w nastepnej kadencji... Chetnie przypomnialbym sobie postac Pana Ogryzka... jest cos w sieci o nim?
Piotrulek - Wto Cze 07, 2005 15:55
Cytat: | Chetnie przypomnialbym sobie postac Pana Ogryzka... jest cos w sieci o nim? |
Zapewne jest on,jak pamiętasz z SLD???
of - Wto Cze 07, 2005 18:33
juz znalazlem co nieco o nim..... np. tu: h t t p;//bip.um.gliwice, p l/?id=121 lub tu: h t t p;//gliwice, c o m/article.php?story=20021110230841333 lub tu: h t t p;//w w w sld.gliwice, p l/_ogryzek_stanislaw.php
jest duzo na jego temat...
limnea - Sro Cze 08, 2005 22:32
Powiem Wam, że czytając topic jestem pod wrażeniem. :D Tylko że dyskusja o przepisach kodeksu wykroczeń czy jakiegokolwiek innego jest dyskusją o sprawach całkowicie od nas zwykłych ludzi nie zależną. Sprawy czy karać za zanieczyszczanie miejsc publicznie dostępnych przez zwierzęta lub czy mają chodzić na smyczy i w kagańcu nikt z Was nie zmieni. Może ewentualnie gdy zostanie posłem.
Na razie wypada się nam stosować do ww przepisów.
A wracając do meritum to są nowe wieści. Komendant Nowak oddał kostki ,po czym podał się do dymisji (na razie nie przyjęto), dostał naganę i poszedł na "przymusowy" urlop. A i prezydent F. zdrowo tłumaczy się na stronie internetowej UM.
limnea - Sro Cze 08, 2005 22:36
Dorotka napisał/a: | Co by o Panu Nowaku nie pisać to facet jest kosmicznie skuteczny . |
Ja bym dodał od siebie że jest "do bulu skuteczny". Jest tak skuteczny że prędzej czy póżniej swoimi "występkami" skutecznie sam siebie doprowadzi do tego że się go pozbędą . Dla świętego spokoju.
Aither - Sro Cze 08, 2005 22:36
ROTFL :D tia oddal kostke :) w sumie limnea chyba nie mial innego wyjscia co nie ? :)
limnea - Sro Cze 08, 2005 22:50
Mógł jedynie przy okazji tą kostką się w tzw. łeb p... :hyhy:
Aither - Sro Cze 08, 2005 22:51
hahahaha dzieki Bogu ta cenzura :D ale z czego sie tak namietnie prezydent tlumaczy ?
of - Sro Cze 08, 2005 23:04
z omylkowego poparcia dla Pana N.?? :rotfl:
Aither - Czw Cze 09, 2005 11:42
jak mozna omylkowo kogos poprzec ? :D
Demmo - Czw Cze 09, 2005 15:36
widocznie się da, a nasz prezydent wyjątkowo to potrafi :)
Aither - Czw Cze 09, 2005 18:21
teraz nasz prezydent ma inne zmartwienie bo likwiduja 23 brygade w gliwicach... oj moze byc ciekawie ;]
Mariusz - Pią Cze 10, 2005 21:56
Ja tam nie znam się i nie orientuje się na temat pracy pana Komendanta Nowaka, ale dziękuje mu za wyrażenie swojego zdania na temat mojego projektu Patrolu Obywatelskiego. To on przyszedł osobiście, bez żadnego wysyłania podopiecznych na spotkanie Rady Osiedlowej z mieszkańcami.
Powiedział kilka słów: trudny projekt, ale do zrealizowania, przy odrobinie chęci na pewno się uda. Poza tym niebezpieczne działania, ale gdy będzie się odpowiednio działać to będzie wporządku.
Piotrulek - Sob Cze 11, 2005 08:59
Mariusz napisał/a: | Komendanta Nowaka, ale dziękuje mu za wyrażenie swojego zdania na temat mojego projektu Patrolu Obywatelskiego |
Mariuszku w tym momencie trzeba powiedziec obiektywnie,że Nowak przegiął pałę i musi ponieść konsekwence swojego występku w postaci kradzieży kostki brukowej... :) :) :)
Mariusz - Sob Cze 11, 2005 11:05
Jak wcześniej napisałem nie śledzę jego działań.
Jeśli jest dobrym komendantem, dobrze działa i taka wpadka mu się przytrafiła to myślę, że można mu to puścić.
Jeśli zaś gnębi swoich strażników, kiepsko sobie radzi jako komendant (a to raczej nie) to czas by zwolnił swoje miejsce.
Piotrulek - Sob Cze 11, 2005 11:16
Mariusz napisał/a: | Jeśli jest dobrym komendantem, dobrze działa i taka wpadka mu się przytrafiła to myślę, że można mu to puścić. |
W tym wypadku,mój drogi nie podzielam twojego zdania,gdyż jego praca niech pozostanie pracą,ale dopuszczenie się kradzieży na takim stanowisku powinno być podwójnie napiętnowane...
of - Sob Cze 11, 2005 12:48
no coz... popieram... szarakow w tym kraju karze sie surowo za wyciagniecie reki po jablko wiec nic nie zwalnia z odpowiedzialnosci czlowieka, ktory ma stac na strazy prawa, a je lamie... aczkolwiek chyba wyroku nie bylo jeszcze w tej sprawie?
Mariusz - Sob Cze 11, 2005 13:52
A jeśli było tak jak mówił Pan Komendant, że szef całej tej inwestycji pozwolił mu zabrać te kostki po cichemu, a potem jak inżynier budowy zadzwonił po Policję by zgłosić fakt kradzieży, a szef tej inwestycji żeby nie było dymu powiedział, że nic takiego nie było ?
Aither - Sob Cze 11, 2005 15:17
Mariusz oczywiscie jest to mozliwe :) dlatego prokuratura sie tym zajmie :) znasz dzialania :) bedzie sledztwo i takie tam :) Wiem, ze jestes na + dla niego bo poparl Twoj projekt :) ale przyznaje racje chlopakom... jezeli okaze sie powtarzam okaze sie, ze to ewidentna kradziez i Pan N. sie tego dopuscil... to nie widze dla niego usprawiedliwienia oraz tym bardziej lagodniejszego traktowania :) Wiesz, ze prawo powinno byc jednakowe dla wszystkich :) wiec niech tak zostanie :)
Sprawa sie na pewno wyjasni :) jest teraz za glosno o tym aby rozeszlo sie po kosciach. Sad zadecyduje :) poczekajmy na werdykt a nie skazujmy go od razu :)
Mariusz - Sob Cze 11, 2005 15:26
Aither napisał/a: | znasz dzialania :) bedzie sledztwo i takie tam :) |
Tak, tak, najpierw akt oskarżenia przez Prokuraturę, potem Postępowanie PRzygotowawcze, następnie Postanowienie o wszczęciu dochodzenia badź śledztwa ...
Aither - Sob Cze 11, 2005 15:29
Mariusz no dokladnie :) wiec poczekajmy i sie okaze fakt ze to moze sie ciagnac jakis czas... ale uwazam, ze prawda wyjdzie na jaw :)
Dana - Sob Cze 11, 2005 15:31
w takich sprawach nie zawsze prawda ta właściwa wychodzi na jaw czasami prawda ta która pasuje większości staje się faktem :zdegustowany:
Aither - Sob Cze 11, 2005 15:33
Dana to osoba publiczna sad nie moze sobie pozwolic na "ukrywanie" faktow :)
of - Sob Cze 11, 2005 17:22
Dana chyba ma na mysli to, ze wyroki mediow staja sie czesto wyrokami "ludu"?... bez wzgledu na to co orzeknie sad...
poprostu zbyt bezkrytycznie podchodzimy do gazet i telewizji, szufladkujemy ludzi... trzeba byc ostroznym... poczekajmy na ten wyrok i na wszystkie kolejne apelacje.... jak dobrze pojdzie to za jakies 5-10lat dowiemy sie kto "rabnal" kostke :] ehhh... rzeczywistosc
Dana - Sob Cze 11, 2005 19:41
osfald nic dodać ,nic ujać :)
Aither - Sob Cze 11, 2005 22:07
dlatego uwazam, ze osadzac powinien sad a nie media. Nawet jesli gazety napisza ze Pan N swiadomie ukradl te kosti... a raczej mial zamiar przywlaszczyc sobie cudza rzecz.... to bedzie znaczyc dla niego smierc cywilna... oliwa zawsze wyplywa... a jak sie dobrze zamiesza? Media wlasnie mieszaja... fakt ich celem jest informowac spoleczenstwo ale nie osadzac Pana N w momencie gdy nawet nie wiadomo czy zostaly mu juz przedstawione konkretne zarzuty... czas pokaze :)
limnea - Nie Cze 12, 2005 23:00
Akurat w tej sprawie media są bardzo dobrze poinformowane i widać że nie odpuszczą aż "el comendante" polegnie. Dowody kradzieży kostki są namacalne. Zrobiono im nawet zdjęcia na działce należącej do Andrzeja Nowaka. Teraz kostka wróciła do CRG ale razem z ziemią z tejże działki. :hyhy: :hyhy:
Aither - Nie Cze 12, 2005 23:01
limnea nie rozumiem... jak razem z ziemia ?
limnea - Nie Cze 12, 2005 23:06
Tak - jak widzisz - razem z ziemią (zabrano el comendante trochę gleby z jego hektarów...) :rotfl: :rotfl:
Aither - Nie Cze 12, 2005 23:18
limnea moze bedzie musial ja teraz wykupic :)
limnea - Nie Cze 12, 2005 23:30
Może odbyło się to na zasadzie oko za oko...On ukradł kostkę to jemu gwizdnęli glebę... :hyhy: :hyhy:
Aither - Nie Cze 12, 2005 23:31
nie no jak mozna gwizdnac glebe ? :D chyba lopatami zebrali ziemie z dzialki i dawaj z tym koksem... to teraz pan N moze ich oskarzyc o kradziez gleby :rotfl:
limnea - Nie Cze 12, 2005 23:32
Straż Miejska ma od 3.06 nowego patrona : Św. Stanisław KOSTKA :rotfl: :rotfl:
Aither - Nie Cze 12, 2005 23:34
ale Kostka patronuje mlodziezy :looka:
AaaaaaaaA czaje dofcip :D buhehehehheee no coz :) hhehehehee odechce im sie takiego patrona :D
limnea - Nie Cze 12, 2005 23:46
Aither napisał/a: | Kostka patronuje mlodziezy |
To by się zgadzało - w SM robi bardzo dużo młodych... :hyhy: :hyhy:
Aither - Nie Cze 12, 2005 23:48
limnea wiem widzialam :) no ale sie zastanawiam po co im ta ziemia... zobaczysz beda sie klocic...
"Ty ukradles kostke"
"Ale Ty ziemie z ogorodka" :rotfl: :hyhy: :rotfl: :rotfl: to bedzie istna parodia :D
limnea - Nie Cze 12, 2005 23:59
Jak pisałem wyżej pismaki nie odpuszczą aż el comendante polegnie. Ta ziemia zostanie wykorzystana przy budowie kopca Nowaka (patrz :kopiec Kościuszki i inne w Krakowie) :rotfl: :hyhy:
Asienka - Pon Cze 13, 2005 07:47
Aktualności
Wyjaśnienie związane z publikacjami prasowymi w Dzienniku Zachodnim na temat wywiezienia kostki brukowej z terenu Centrum Ratownictwa Gliwice, do którego doszło 3 czerwca br.
1.
Kłamstwem jest informacja, że „inspektor budowlany, który powiadomił policję o podejrzeniu kradzieży, dostał burę od swoich przełożonych” - są to tylko i wyłącznie konfabulacje autorów tekstu. Prawdą natomiast jest, że inspektor nadzoru z Wydziału Inwestycji UM Gliwice zareagował na fakt wywozu kostki z terenu CRG i zawiadomił o tym odpowiednie służby, za co został pochwalony - postąpił prawidłowo i nic innego nie mogło go z tego powodu spotkać.
2.
Kłamstwem jest jakoby ów inspektor zauważył, „że kilku robotników Przedsiębiorstwa Remontu Ulic i Mostów ładuje na ciężarówkę kostkę brukową”. Rzekomy udział pracowników miejskiej spółki Przedsiębiorstwo Remontu Ulic i Mostów w Gliwicach w wywożeniu kostki nie miał miejsca; nikt z tej firmy nie był przy tym obecny.
3.
Kłamstwem jest jakoby Prezydent Miasta, powołując A. Nowaka na stanowisko komendanta Straży Miejskiej, stwierdził, „że o wszystkim wie, ale mu to nie przeszkadza”, a chodziło o sprawę sądową powoływanego. Na A. Nowaku, w momencie zatrudnienia go na stanowisku komendanta SM, nie ciążył prawomocny wyrok - obowiązywała więc w stosunku do niego zasada domniemania niewinności. Wyrok 8 miesięcy w zawieszeniu zapadł w stosunku do niego we wrześniu 2000 r. (w chwili obecnej jest już zatarty) i nie był podstawą do zwolnienia go z pracy. We wrześniu 2002 r. napisałem w liście do Komendy Głównej Policji, że „osoba skazana przez sąd nie powinna pełnić funkcji komendanta Straży Miejskiej. […] Jeśli jednak to oceny moralne, a nie przepisy prawa mają być podstawą podejmowania decyzji personalnych, należy brać pod uwagę wszystkie okoliczności towarzyszące tej sytuacji. A są one takie, że pan Andrzej Nowak jest siódmym z kolei komendantem Straży Miejskiej w Gliwicach - zdecydowanie najlepszym z dotychczasowych. Odwołam więc pana Nowaka ze stanowiska, ale dopiero wtedy, gdy znajdę dobrego kandydata na jego miejsce”.
Chcę wierzyć, że cała sprawa jest nieporozumieniem, a nie próbą przywłaszczenia majątku gminy. Niezależnie od rzeczywistych zamiarów, postępowanie Andrzeja Nowaka było naganne. Udzieliłem komendantowi A. Nowakowi nagany, a on złożył rezygnację z zajmowanego stanowiska. Zwróciłem się również do Policji i Prokuratury o przekazanie mi ustaleń z prowadzonych w tej sprawie czynności. Ewentualne dalsze decyzje uzależniam od przekazanych mi przez te służby informacji.
Zygmunt Frankiewicz
prezydent Gliwic
?ródło w w w gliwice, p l
Asienka - Pon Cze 13, 2005 07:47
ciekawe ile w tym prawdy ??
Aither - Pon Cze 13, 2005 19:01
okaze sie za jakis czas :) znajac zycie nie znajdzie nikogo innego na jego miejsce i pan N bedzie dalej piastowal to stanowisko :)
Demmo - Wto Cze 14, 2005 17:58
a ja już nic nie mówię :wstyd: ;)
ktoś przedstawiał mi wersję drugiej strony.. nie wiem która jest prawdziwa :zdziwko: :]
pewnie coś tak po środku ;)
Aither - Wto Cze 14, 2005 19:14
Demmo dawaj druga strone my rozstrzygniemy gdzie prawda lezy :] na pewno daleko w lesie :P
of - Wto Cze 14, 2005 19:32
the truth is out there... jak mawiali kosmici z jednego archiwum :rotfl:
Aither - Wto Cze 14, 2005 20:05
no ale chcialabym wiedziec jakie jest zdanie tej drugiej strony Demmo jak mozesz nastukaj nam co nie co :]
Demmo - Wto Cze 14, 2005 22:53
ee.. widzisz.. jeszcze zanim to przeczytałem żeby opisać zostałem poproszony o zachowanie tego dla siebie.. w sumie jakieś 10 minut wczesniej? he he.. zatem zamilknę niczym milczek w milczkowie wielkim :]
Aither - Wto Cze 14, 2005 23:05
Demmo no to nie wzbudzaj sensacji jesli nie mozesz o tym rozmawiac :looka:
of - Sro Cze 15, 2005 07:51
taki apel powinno odebrac 75% gazet i 90% politykow :rotfl:
Demmo - Sro Cze 15, 2005 13:54
Aither napisał/a: | Demmo no to nie wzbudzaj sensacji jesli nie mozesz o tym rozmawiac :looka: |
he he.. ja tylko mówię, że z drugiej strony ta sprawa wygląda nieco inaczej.. teksty rzucane przez media często są jedynie sposobem na zainteresowanie ludzi przez podawanie sensacyjnych wiadomości.. potem można przecież wszystko odwołać, przeprosić, że jednak nie do końca tak było itd ;) ale sensacja na pierwszej stronie była i to się dla nich liczy... :P
ja się już nie wypowiadam bo znam 2 różne wersje i w sumie cieżko dojść która ma w sobie więcej prawdy :looka:
Aither - Sro Cze 15, 2005 23:49
:zdegustowany: :looka:
Nikusss - Czw Cze 16, 2005 00:02
witam :D
przejrzalem ten badz, co badz sensacyjny watek i nasuwa mi sie jedna mysl... ludzie myscie co piszecie :wstyd: wedlug mnie nie mozna narzekac na wladze, jesli sie nie raczylo udac na wybory... frekfencja na poziomie 24% bardzo dobrze obrazuje jak sie wszyscy ineteresuja władza... a narzekaja potem wszyscy... jest zle? idzcie do urn i glosujcie a nie do licha narzekac... nie uwazam ze wladza jest bez skazy, ale trzeba wziac tez pod uwage to co opozycja wyczynia... przyjrzyjcie sie chocby wladzom piasta... przecierz wiekszosc w zarzadzie stanowia osoby powiazane z SLD...
druga sprawa...
rozumiem wiadomosci tylko z prasy....
ale wezmy, jak juz kolega Demmo wspomnial poprawke na to ze dziennik zachodni jest gazeta pokroju faktu, szukajaca taniej sensacji, oczywiscie nie bronie komendanta Nowaka, jednakze jak juz ktos wspomnial jest on osoba dzialajaca dobrze na swym stanowisku, a ze czesc straznikow sie oburza jak maja pracowac i stawia przeciwko szefowi... mozna powiedziec ze normalne... ludzie sa tacy ze jeden musi drugiemu zrobic kolo dupy :zawstydzony:
Aither - Czw Cze 16, 2005 13:48
Nikusss nooo jasne slonko :) jak bedzie na kogo glosowac to nawet zapedze cala rodzine :) tylko daj mi jakiegos godnego zaufania kandydata :) a masz to jak w banku.
frohike - Czw Cze 16, 2005 19:23
Aither wybierz najmniejsze zło
Aither - Czw Cze 16, 2005 19:25
frohikemalo zachecajace Krzysiu... wole nie isc :)
frohike - Czw Cze 16, 2005 19:39
wiec pozniej zrob tak jak mowil Nikusss czyli :wstyd:
Aither - Czw Cze 16, 2005 19:42
o ta jasne :P
limnea - Czw Cze 16, 2005 21:35
Platforma Obywatelska już się wyparła el comendante jeżeli chodzi o jego kandydaturę na posła a jeden z radnych miejskich wniósł interpelację na forum Rady i na najbliższym posiedzeniu Prezydent będzie się musiał tłumaczyć ze swoich czynów wobec opisywanego tu pana N. :)
Aither - Czw Cze 16, 2005 21:40
no pieknie ^_^ ciekawa jestem w jaki sposob prezydent bedzie tlumaczyl ten "incydent" a co do komendanta... nie no na scenie politycznej to raczej nie zagra ani jedenj roli :)
limnea - Czw Cze 16, 2005 21:57
Aither napisał/a: | na scenie politycznej to raczej nie zagra ani jedenj roli |
A szkoda - tak ładnie splatał ręce w geście nieróbstwa na plakatach wyborczych :rotfl: :rotfl:
Aither - Czw Cze 16, 2005 22:05
limnea hahahahaha :] ciekawe jakie teraz mialby haslo wyborcze... :] moze mu cos wymyslimy ? :)
limnea - Czw Cze 16, 2005 22:11
Aither napisał/a: | ciekawe jakie teraz mialby haslo wyborcze... moze mu cos wymyslimy ? |
Trawestując film Sami swoi - "Bruk brukiem ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie" :rotfl: :rotfl:
Aither - Czw Cze 16, 2005 22:12
BUHEHEHHEHEHEHEHHEHEHEHEEEEEEE teeee :D to moze byc dobre :D a jakie "na fali" :D hahahahahahaaa no wydaje mi sie, ze z wygraniem nie byloby problemu :D
|
|
|